ABD’de kurulan Türken Vakfı’nın başında bir ABD vatandaşının olduğunu belirten CHP lideri, “Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” açıklamasını yaptı.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından AKP yöneticileri arka arkaya canlı yayınlara bağlanarak yalanlama yarışına girdiler. Siyasetin gündemini belirleyen Türken Vakfı’yla ilgili bir hamle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.
Sabah'ta yer alan habere göre; Erdoğan, vakfın hamlelerini destekler nitelikte bir kararla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatı TÜRGEV’e bağışladı. TÜRGEV de; söz konusu tazminatı TÜRKEN Vakfı’na bağış olarak gönderme kararı aldı.
ABD’nin dev medyasından çarpıcı Türkiye analizi! "Eşi benzeri görülmemiş bir yenilgi"26 izlenme
Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin 12 gözaltı28 izlenme
Mustafa Tuna’dan olay hırsızlık açıklaması! ‘Herkes her şeyin farkında’252 izlenme
Türkiye genelinde ‘beyaz’ uyarı: Sağlık emekçileri iş bıraktı35 izlenme
İsrail’de kanlı saldırı: Çok sayıda ölü var85 izlenme
Ankara'yı sallayacak iddia: AKP'de 'İmamoğlu' paniği... Cumhurbaşkanı'na gittiler27 izlenme
Eski İYİ Partili Ethem Baykal’dan seçim gecesi Akşener iddiası! “Kahkaha atıyordu”23 izlenme
MHP'lilerin ağzı fren tutmuyor... Bu nasıl bir benzetme?24 izlenme
AKP'li Sincan Belediyesi, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırımlardaki logolarını sildi !
İşsizlik fonu işverene çalıştı!
Eski genel müdürün itirafı, 200 TL'de imzası olan ismi yaktı
Tunceli’de Dağdan topladıkları Çiriş Otu ile Geçinen Vatandaşlar Kilosunu 15 TL’den Satıyorlar