Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat’ta kabine toplantısının ardından “Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Böylece dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir” açıklamasını yapmıştı.
Bu açıklamanın üzerinden 1,5 ay geçmesine karşın iktidar tarafından herhangi bir düzenleme yapılmadı. Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi’ne 21 Mart son ödeme tarihli elektrik faturası 2862 lira geldi. Fatura ödenmeyince elektrik elektrik kesildi.
Şube Başkanı Nesimi Üçlertoprağı, elektrik faturasında cemevinin ‘tek terimli ve tek zamanlı ticarethane’ olarak sınıflandırıldığı için faturayı ödememe kararı aldıklarını kaydederek, bunun üzerine elektrik şirketi yetkililerinin herhangi bir tebligat yapmadan son ödeme tarihinden bir hafta sonra cemevinin elektriğini kestiğini söyledi. Üçlertoprağı, şu açıklamayı yaptı:
“Bugün Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi’nin cemevinin ve morgun elektriklerin kesildiğini gördük. Biz bu elektriğini bilerek ödemedik, protesto için ödemedik çünkü bizim bu cemevlerimiz ne ticarethanedir ne de meskendir. Camilerimizin elektriklerinin devlet tarafından karşılandığı biliyoruz. Biz de eşit yurttaşlık anlamında bu ibadet evimiz olan cemevimizin elektriklerinin de devlet tarafından ödenmesini talep ediyoruz.
Biz de bu ülkeye seve seve vergilerimizi ödüyoruz, yurttaşlık görevimizi sonuna kadar yerine getiriyoruz. Bu ülkenin kimliğini şerefimizle, haysiyetimizle olarak cebimizde taşıyoruz, bununla onur, gurur duyuyoruz. Ama devletin de bu haksızlık karşısında gereğini yapmasını bekliyoruz ve ayrıca cemevimizin elektriğinin kesilmesi herhangi bir şekilde bize bir tebligat yapılmadı. Bize gerek bir duyuru yapılmadı sanki ansızın gelip kesilmiş gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bu üzüntücü verici bir şey. Yarın bir cenazemiz olduğunda ne yapılacağını ilgili kurumlara istişare edilmesini, onların bu değerlendirmeyi yapmalarını bekliyorum.”
halktv.com.tr
Sözlerine tepki yağmıştı, bu kez torpil iddiası!91 izlenme
Erdoğan’ın danışmanı Yasin Aktay yine konuştu! "Aç olan açım diye bağırmaz"56 izlenme
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde 'kadro' skandalı39 izlenme
Erdoğan'ı dinlemediler! Şirketler vatandaşın elektriğini kesiyor!126 izlenme
Memur emeklilerinin beklediği tablo! İşte ek gösterge düzenlemesinin meslek meslek maaş ve ikramiyelere etkisi40 izlenme
Doğumhaneden çıkarken tüm kameralar oradaydı! Dünya böyle bir bebek görmedi41 izlenme
Akit yazarı Şanlıdağ: "FETÖ ile kaşık sallamayan mı var?"100 izlenme
Dünya Şehir'den konut sektörüne 4 milyar TL'lik yatırım29 izlenme
Uşaklı çoban ile İnce arasında çok konuşulacak diyalog!
Bolu'nun Mengen ilçesinde orman yangını çıktı! Mengen-Devrek karayolu tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı
Ali Mahir Başarır'dan tepki: "Bu aciz durumdaki arkadaşlara diyorum ki, işgal ettiğiniz, hukuksuz, o kirlettiğiniz koltukları boşaltın!"
Emekliler isyanda! İkramiyeler pul oldu, zamlar dul ve yetim maaşlarına yansıtılmadı