AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili Avukat Arzu Akalın Türk Patent ve Marka Kurumu’na Haziran 2018’de başvurarak, “Dünya Beşten Büyüktür” sözünün tescil edilmesini istedi.
Milliyet’in edindiği bilgiye göre; Erdoğan daha önce kendi adı olan “Recep Tayyip Erdoğan”, “RTE” ve kendi adına oluşturulan vinyet şekli tescil ettirerek, markalaştırmıştı. Türk Patent ve Marka Kurumu, yapılan başvuruyu incelemeye alarak Ekim 2018’de karar aşamasına geldi. Herhangi bir engel bulunmadığı belirlenince talep tescillendi ve böylece “Dünya Beşten Büyüktür” sözünün sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.
SLOGANI BİRİ FETÖ FİRARİSİ OLAN OĞUR KARDEŞLER BULDU
Peki, “Dünya Beşten Büyüktür” sloganının yaratıcıları kim?
Sloganı, Yıldıray Oğur ve Turgay Oğur kardeşler buldu. Bugün, Karar gazetesinde yazan Yıldıray Oğur ile kardeşi FETÖ firarisi Turgay Oğur, 2013 yılında Erdoğan’ı ziyaret ederek sloganı anlatıyorlar.
Erdoğan, 22 Ağustos 2013’te katıldığı televizyon programında sloganın bulunuşunu şöyle anlatıyor:
“Şimdi bu BM Güvenlik Konseyi kesinlikle reforma tabidir. Başlamamız gereken yer aslında bu konudur. Kim BM’den şikayetçiyse, BM Güvenlik Konseyi’nin adil bir çizgiye getirilmesi gerekiyor. Gittiğim her demokrasi konferansında bunu dile getiriyorum. Geçenlerde bizim gazeteci arkadaşlardan iki kardeş beni ziyarete geldi. Turgay ve Yıldıray kardeşler, bir kampanya başlattıklarını söylediler. Dünya 5′ten büyüktür diye. Bence de güzel bir slogan. Dünya 1′den de büyüktür çünkü BM Güvenlik Konseyi’ni Çin ve Rusya’nın kilitlemesi gibi. Bir taraftan bakıyorsunuz, bu 5 daimi üyeden bir tanesi çıkıyor diyor ki; ben Esad’ın savunucusu değilim. Tamam da dünyanın gözü önünde katliam oluyor, dünya buna bir şey demeyecek mi?”
'ERDOĞAN'I DA BU SLOGANA SAHİP ÇIKTIĞI VE BU TARİHİ AÇIKLAMAYI YAPTIĞI İÇİN KUTLUYORUM'
Gülay Göktürk de 24 Ağustos 2013 tarihinde FETÖ’nün kapatılan Bugün gazetesinde sloganla ilgili şunları kaydetmişti:
“Başbakan Erdoğan'ın uzun bir süredir konuştuğu her uluslararası platformda Birleşmiş Milletler'i eleştirmesi, özellikle de 5'li veto yetkisini topa tutması sebepsiz değildi. Bütün o konuşmalarıyla Erdoğan, artık kaçınılmaz hale gelen "daha adil bir dünya düzeni" mücadelesinin liderliğini yapmaya talip olduğunu da ortaya koymuş oluyordu.
Ve işte bugün, Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki kimyasal gaz katliamı hakkında bir soruşturma bile açamayıp ‘kaygılarını’ dile getirmekle yetinmesiyle birlikte mücadelenin startını veriyor ve temel sloganını atıyor: ‘Dünya 5'ten büyüktür’
Sonra da devam ediyor: ‘Gerçekten dünya 5'ten büyük diyorsak, o zaman BM Güvenlik Konseyi'nden memnun olmayan ülkeler kendi Birleşmiş Milletleri'ni kurarlar.’
Gerçekten mükemmel bir slogan...
Sloganın fikir babaları Turgay ve Yıldıray Oğur kardeşleri gönülden tebrik ediyorum. Başbakan Erdoğan'ı da bu slogana sahip çıktığı ve bu tarihi açıklamayı yaptığı için kutluyorum.
‘Zamanı gelmiş bir fikirden daha kuvvetli bir şey yoktur’ denir ya; sanırım önümüzdeki dönemde bu özdeyişin bir kez daha doğrulanışına tanık olacağız.”
HANGİ ALANDA FAALİYET YAPACAK
Erdoğan’ın tescil ettirdiği, Oğur kardeşlerin bulduğu “Dünya Beşten Büyüktür”markasının altında yürütülecek faaliyetler şöyle sıralandı:
“Reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetler, ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarların organizasyonu hizmetleri, reklam amaçlı tasarım hizmetleri; alıcı ve satıcılar için online pazaryeri (internet sitesi) sağlama hizmetleri. Büro hizmetleri; sekreterlik hizmetleri, gazete aboneliği düzenleme hizmetleri, istatistiklerin derlenmesi, büro makinelerinin kiralanması hizmetleri, bilgisayar veri tabanlarındaki bilginin sistematik hale getirilmesi, telefon cevaplama hizmetleri. İş yönetimi, idaresi ve bu konular ile ilgili danışmanlık, muhasebe ve mali müşavirlik hizmetleri, personel işe yerleştirme, işe alma, personel seçimi, personel temini hizmetleri, ithalatihracat acente hizmetleri, geçici personel görevlendirme hizmetleri. Açık artırmaların düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi hizmetleri.
Müşterilerin malları elverişli bir şekilde görmesi ve satın alması için kağıt, karton (mukavva); kağıt veya karton malzemeden mamul ambalajlama ve sarma malzemeleri, karton kutular; kağıttan yapılmış tek seferlik kullanıma mahsus ürünler; (kırtasiye amaçlı ürünler hariç) kağıt havlular, kağıt peçeteler. Plastik malzemeden mamul ambalajlama ve sarma malzemeleri. Matbaa ve ciltleme malzemeleri. Basılı yayınlar, basılı evrak; kitaplar, dergiler, gazeteler, faturalar, irsaliyeler, gelir makbuzları, takvimler, posterler, fotoğraflar, afişler, tablolar, çıkartmalar, pullar. Kırtasiye, büro, eğitimöğretim, yazım, çizim, resim ve sanatçılar için malzemeler (mobilyalar ve cihazlar hariç): kırtasiye tipi kağıt ürünler, yapıştırıcılar, kalemler, silgiler, kırtasiye tipi bantlar, el işi için karton.
Eğitim ve öğretim hizmetleri. Sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, idare hizmetleri. Spor, kültür ve eğlence hizmetleri (sinema, spor karşılaşmaları, tiyatro, müze, konser gibi kültür ve eğlence etkinlikleri için bilet sağlama hizmetleri dahil). Dergi, kitap, gazete v.b. gibi yayınların basıma hazır hale getirilmesi, okuyucuya ulaştırılmasına ilişkin hizmetler (global iletişim ağları vasıtasıyla anılan hizmetlerin sağlanması da dahil). Film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri. Haber muhabirliği hizmetleri, fotomuhabirliği hizmetleri. Fotoğrafçılık hizmetleri. Tercüme hizmetleri.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/erdoganinbenimdedigisloganfetofirarisininciktih122469.html