İzmir'in Konak ilçesinde imza standı kuran Cumhuriyet Kadınları Derneği, kadın üniversitesi kurulmasına yönelik çalışmaların geri çekilmesini istedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Konak Şubesi Başkanı Zuhal Of, Türkiye'de karma eğitimin olduğunu belirterek, "Temel Eğitim Kanunu kapsamında, Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri hala yürürlükte. Bu ilkelerden biri karma eğitimdir. Kız liseleri, erkek liseleri ülkemizde hizmet vermiştir. Tek cinsiyetçi eğitimin sosyalleşmeye, karşı cinsi tanımaya, yaşamı ile doğru ve gerçekçi kararlar vermeye engel olduğu bilimsel bir gerçektir" dedi.
Derneğin Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney ise, "Bilimsel eğitim, kadınlar ya da erkekler için değil geleceğimiz olan tüm gençlerimiz için gereklidir. Cumhuriyet devrimlerinin ışığında karma eğitim ile özgür ve eşit bireyler yetiştirildi. Dernek olarak kadınların her alanda özgür ve eşit bireyler olmasını sağlayacak bilimsel, karma eğitimi önemli buluyoruz" dedi. Kampanya, yarın da devam edecek.
https://halktv.com.tr/gundem/erdoganinkadinuniversitelerinekarsiimzakampanyasibaslatildi399207h
Akbelen’de ormanı kesen Limak’ın patronu doğal hayatı koruma derneği yöneticisi çıktı!22 izlenme
Özgür Demirtaş'tan Erdoğan'ın sözlerine tepki!37 izlenme
8 ayda 1.1 milyon kişi işten atıldı!32 izlenme
Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı19 izlenme
İBB Başkanvekili Nuri Aslan tutuklama imasına sert çıktı: "Getirin kelepçeyi! Bir ben kalmıştım İstanbul’da"17 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Süleyman Özışık halka hakaret etti! 'Gerçekten geri zekâlısınız, süzme aptalsınız be kardeşim'100 izlenme
Ayvatoğlu’na 20 yıl hapis istemi37 izlenme
Selin'i kaçırıp saatlerce tecavüz eden kişi mahkemeye çıktı! İfadeler korkutucu30 izlenme