AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ve Bosna Hersek sınır polisi arasında gerginlik yaşandı.
Dnevni Avaz adlı yerel haber portalına göre Erdoğan'ın Saraybosna'ya varmasının ardından havalimanında polis ve korumalar arasında gerginlik yaşandı.
Ardından polis ve korumalar arasında itiş kakış oldu. Haberde bunun üzerine Erdoğan'ın korumalarının uçağa dönerek, silahları ile geri döndüğü belirtildi. Yaşanan olaya Bosna Hersek'in üçlü başkanlık konseyinin üyelerinin tanıklık ettiği de vurgulandı.
'SİLAHLARINI VERMEYİ REDDETİLER'
Saraybosna sınır polisi şefi Zoran Galic yaptığı açıklamada "Çok saldırgandılar ve kendi ülkelerindeymiş gibi davrandılar. Bizim yasalarımıza saygı göstermediler ve gözaltına alınmayı hak ediyorlardı" dedi. Saraybosna sınır polisi sözcüsü Yasminka Muyiç ise olayın korumaların silahlarını teslim etmeyi reddetmeleri üzerine çıktığını belirtti.
İki gün boyunca Bosna Hersek'te temaslarda bulunacak olan Erdoğan, bölgeye son ziyaretini yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirmişti.
ABD'DE DE KRİZ YAŞANMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017 yılında Washington'a yaptığı ziyaret sırasında kendisini karşılamaya gelenler ile protestocular arasında çıkan kavgaya, korumaları da dahil olmuştu.
ABD hükümetinin tepkisine yol açan kavganın ardından Temsilciler Meclisi, Türkiye'yi kınayan bir tasarı kabul etmişti. 11 kişinin yaralandığı olay, ABD'de yargıya taşınmıştı. Olayın ardından açılan davada ikisi tutuklu 19 kişi yargılanıyor.
http://www.krttv.com.tr/dunya/erdoganinkorumalariortaligibirbirinekattih7698.html
İhraç edilen teğmenden Bakan Güler’e ‘şehit annesi’ tepkisi: Şehit annesine parmak sallayan bakana ders!12 izlenme
AKP’de kafalar karışık! Yıldırım "zarfta hile var" Soylu "zarfta hile yok"151 izlenme
Katliama yine benzer savunma! Niğde'den sonra Altındağ'dan da 'hayvan mezarlığı' açıklaması17 izlenme
AKP, CHP'yi susturmaya çalışırken kendi içindeki "128 Milyar Dolar nerede?" seslerini bastıramıyor!83 izlenme
Çözüm sözü verilen madenciler Ermenek'e alınmadı! "Bizler hırsız ya da terörist değiliz"82 izlenme
Şimdi de domates krizi: Yüzde 400 arttı!242 izlenme
AKP'li yönetici fena uçtu! Hiç bir cephede savaşmayan Erdoğan'a 'mareşal' unvanı verilmesini istedi!30 izlenme
CHP'li Başarır pazara gitti, emekli çaresizliğini gözyaşlarıyla anlattı: "Açız bizi kurtarın"11 izlenme