Uluslararası kamuoyu 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden çıkacak sonuçlara kilitlenmişken, Almanya’da da seçim kampanyaları büyük bir kriz yarattı…
Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild’de yer alan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim afişlerinin asılmasına izin verilmesinin yarattığı yankıya yer verildi.

Bild gazetesi, Erdoğan’ın seçim afişleri ile ilgili bir haber yayınladı.
“Büyük şehir seçim afişine onay verdi. Erdoğan posterleri Almanya’nın sokaklarında” başlığıyla paylaşılan haberde, “69 yaşındaki Erdoğan, 1.5 milyon gurbetçinin oyunu istiyor. Erdoğan’ın Nürnberg’deki seçim afişleri şimdi ortalığı karıştırdı. Gülümseyen bir Erdoğan ve yanında ‘Doğru Zaman, Doğru Adam’ yazıyor” denildi.
Nürnberg’deki birçok caddede afişlerin yer aldığına dikkat çekilirken, “Erdoğan’ın AKP’sinin afişleri merkez tren istasyonunda da asılıyor” yorumu yapıldı. Nürnberg belediye yönetimi, “Seçimler sebebiyle şehrin eski bölümünün dışında 22 Nisan ve 5 Mayıs tarihleri arasında özel izinle 25 afişini asılmasına onay verildi” açıklamasını yaptı.
Bavyera Eyalet Parlamentosu’nda görevli Yeşiller’in vekili Cemal Bozoğlu, “Bazı AKP afişleri kaldırıldı fakat bunun sebebi belediyenin kararını değiştirmesi mi belli değil” ifadesini kullandı. Bild gazetesi ise, “Fakat bu soru akıllarda kaldı, Türkiye’deki seçimler için Almanya’da neden seçim afişleri var? Yerel seçimler için bile çok sıkı şartlar var” yorumunu yaptı.
“2017’DE İZİN VERİLMEMİŞTİ”
Almanya’daki afişlerin Twitter’da da büyük tepki topladığına dikkat çekilirken Alman insan hakları aktivisti Beck, “2017’de Alman İçişleri Bakanlığı afişlere izin vermemişti fakat şimdi veriyor. Türkiye’deki seçimlerin sokaklarımızda yeri yok. Türk partiler Almanya’da ayrıcalıklarını yaşıyorlar” dedi. Beck, “Kamusal alan, aydınlığın, azınlık haklarının ve kadın haklarının düşmanının posterleri için kullanılıyor” yorumunu yaptı.
Bild’deki haberde, “Şu an Erdoğan için her şey ortada: Anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile kafa kafaya yarış var. Buna ek olarak Erdoğan şu aralar sağlık sorunuyla uğraşıyor ve bazı seçim kampanyalarını iptal etti” ifadesi kullanıldı.
Sözcü
AKP'li belediyelere var, CHP'li belediyelere yok! "Sizin belediyeniz bizim belediyemiz ayrımını bırakın!"23 izlenme
Doğal Hayatı Koruma Vakfı mütevelli heyeti üyesiydi! Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, üyelikten ayrıldı45 izlenme
SPK Başkanı Gönül’den ‘Fatih Terim Fonu' yorumu: 'Fon mon değil dolandırıcılık'28 izlenme
ABD-İran savaşın eşiğinde! Bundan sonra ne olacak? İşte olası senaryolar309 izlenme
5 Yıl CHP’de vekillik yapan Abdüllatif Şener’den skandal açıklama! "İlk turda Sinan Oğan'a ikinci turda geçersiz, Meclis seçimlerinde oy vermedim"39 izlenme
Tatile çıkamayanlar liginde zirvedeyiz14 izlenme
Diyanet, 7 milyar liralık bütçeyi 'kısıtlı' buldu, daha fazlasını istedi!140 izlenme
Son anket: AKP'nin oyunda büyük düşüş!63 izlenme