Auto-Created-3
03 Mayıs 2024 ( 8 izlenme )
Reklamlar

ErdoğanMeloni görüşmesi: Ankara ateşkes istiyor, Roma insani ara istiyor

ErdoğanMeloni görüşmesi: Ankara ateşkes istiyor, Roma insani ara istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonuna ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, İsrail'in uluslararası mahkemelerde cezalandırılması için çalışacağını ve İtalya'nın ateşkes ve kalıcı barıştan yana olmasını beklediğini söyledi. Meloni ise ateşkes yerine “insani molalardan” söz ederek Hamas'ın rehineleri serbest bırakması gerektiğini vurguladı.

Türkiye cumhurbaşkanının açıklamasına göre toplantıda, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını, şiddetini artıran ve insan hakları ihlallerine ve bölgedeki insani krize yol açmıştır" şeklinde açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin topraklarına yönelik vahşetin arttığını, sivil ölümlerinin her geçen dakika arttığını vurgulayarak, savaş suçları işleyen İsrail'in uluslararası mahkemelerde adalet önüne çıkarılması için çalışacaklarını vurguladı. Ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için İtalya'dan destek bekliyoruz" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Danıştay Savcısı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı 'hukuksuz' dedi, bir kez daha kararın iptalini talep etti! AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan sert sözler 'Abdullah Gül haindir!' Yollar köstebek yuvasına döndü, AKP’li başkan sorunu gidermek yerine helallik istedi İttifakta neler oluyor? Akşener'in sözleri CHP'de başörtüsü konusundaki konuşmaları sonrası kafa karıştırdı.