CHP lideri ve Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala ‘pis işler’e girişileceğini belirterek sağduyu çağrısında bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu, sonrasındaysa İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini uyarmış, “Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar" demişti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak, Diken'den Altan Sancar'a açıklamalarda bulundu.
Erdoğan Toprak, iktidarın bir ajans üzerinden Instagram ve Twitter’da 10 binden fazla yüksek takipçili çok sayıda hesabı satın almak için yüksek miktarda paralar ödediğini öne sürdü. Toprak’ın verdiği bilgiye göre iktidar Rus ve Macar bilgisayar korsanlarıyla hazırlıklar yaptı. Toprak, sosyal medyada dezenformasyon yaratmak için iktidarın bir ajansla çalıştığını söyledi.
Bahsedilen ajans, Instagram ve Twitter’da İYİ Parti, DEVA ve Gelecek partileriyle ilişkili yüksek takipçili hesapları satın almaya çalışıyor. Bu hesaplar üzerinden de bir videonun dolaşıma sokulması hedefleniyor.
halktv.com.tr
Milli Yol Partisi, Ankara’da Mansur Yavaş’a desteğini açıkladı44 izlenme
Taziye düzenlenen mahalledeki 6 kişide corona tespit edildi!98 izlenme
AKP döneminde 22 milyon lira ödenen yazılım 'sahte' çıkmış!40 izlenme
Diyanet'te Halil Konakçı krizi: Safi Arpaguş üç aydır raporu bekletiyor25 izlenme
Dün sahipleri tutuklandı, bugün Assan'ın fabrikası basıldı64 izlenme
Suriye'de 16 askerimizin Şehit olduğu çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı !235 izlenme
Hüseyin Can Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı: "İhalede kamu zararı değil aksine yararı var"18 izlenme
Bakanların Narin mesajında dikkat çeken detay69 izlenme