Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ve göçmen krizini değerlendirmek üzere Brüksel’de Avrupa Birliği’nin tepe yöneticileriyle bir araya geldi. Deutsche Welle’nin (DW) haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası planlanan ortak basın toplantısına katılmadı.
Alman yayın kuruluşu DW, Erdoğan ve beraberindeki yetkililerin üstlerinde paltolarıyla salondan ayrıldıkları yazdı. Euronews ise 1.5 saat sonra toplantının ardından Erdoğan’ın Avrupa Konseyi binasından ayrıldığını aktardı.
France 24 yayın kuruluşu da gergin geçtiğini aktardığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısına katılmak yerine, doğrudan havalimanına gittiğini belirtti.

FOTO: Reuters/ Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel ile bir araya geldi. Erdoğan, planlanan basın toplantısına katılmadı.
Toplantının hemen ardından Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, gazetecilerin karşısına geçti.
6 MİLYAR EURO HATIRLATMASI
Michel, “Bizler AB ile Türkiye arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasını görüştük. Anlaşmazlıkları gidermeye ve durumu açıklığa kavuşturmaya çalışıyoruz. Yanlış anlaşılmalar var. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki mülteciler için 6 milyar Euro taahhütte bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Michel, mutabakatın uygulanışı konusunda iki tarafın ortak bir tutum geliştirmesini sağlamak üzerine AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun görevlendirildiğini söyledi.
TÜRKİYE’NİN YARDIMA İHTİYACI VAR
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, “Göçmenlerin ve Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’nin de yardıma ihtiyacı var. Diyaloğumuz güzel geçti. Hem AB’nin hem Türkiye’nin çıkarlarını karşılayacak şekilde ilerleme sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İkizdere direnişini hedef aldı! "Ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar"39 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti, Kemerburgaz'da neler oldu? Ziraat Bankası, Demirören ve Kemer Country…85 izlenme
AKP'li Beykoz belediye başkanından halka skandal hakaretler !2425 izlenme
Kredi Çekmeyi Düşünenler Dikkat! Kredi ve Mevduat Faizlerinde Tarihi Artış!34 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından AKP'den 'kayıp silahlar' hakkında ilk açıklama86 izlenme
Maden faciasında ön bilirkişi raporu: Anagold firması asli kusurlu bulunmadı39 izlenme
Özhaseki'nin mal beyanında fark edilmeyen detay! Ahmet Takan sordu...531 izlenme
İçişleri’nin el koyduğu 34 İBB yolsuzluk dosyasında bakın neler var!50 izlenme
Raftaki fiyatlar değişti: Üst üste iki ayı boş geçmedi, çaya zam geldi!
TÜRGEV'e verilen ruhsat sekiz yıl sonra İBB'den döndü!
Mustafa Varank kamuda yeğenim yok demişti, kuzeni Fatma Varank'ın Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olduğu ortaya çıktı!
İşte vatandaşın hali: "Gömlek kardeşimin, pantolon komşunun, ayakkabı ölmüş babamın"