Home
06 Ekim 2024 ( 16 izlenme )
Reklamlar

Eski AKP'li vekil de isyan etti: 'Yargıdaki çürüme ilk sırada'


AKP'li Şamil Tayyar, Beyoğlu'na kadına cinsel saldırıda bulunan zanlıların sosyal medyadaki tepkiler sonrası tutuklandığını hatırlattı. Tayyar, Türkiye'de yargıdaki çürümenin ilk sırada yer aldığını söyledi.


AKP'li Şamil Tayyar daha önce de cinsel saldırı suçu bulunan ve Beyoğlu'nda sokak ortasında bir kadın cinsel saldırıda bulunduğu görüntülerin ortaya çıkmasına zanlıların serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Tayyar, "Sosyal medyadaki linç kültürünü kabul etmem mümkün değil, mutlaka yasal denetime tabi tutulmalı, ancak tüm eksik yanlarına rağmen yargı üzerindeki en etkili denetim mekanizması" dedi.

Tayyar yaptığı paylaşımda, "Beyoğlu’nda bir kadına cinsel tacizde bulunan, neredeyse kalabalık ortasında tecavüze yeltenen iki sapık, çıkarıldığı mahkemece önce serbest bırakılmış, sosyal medyadaki tepkiler üzerine tutuklanmış" ifadesini kullandı. 

"İLK DEĞİL ÇOK ÖRNEĞİ VAR"

Tayyar şunları kaydetti:

Bu karar değişikliği ilk değil, çok örnek var.

Bunları tartışırken kimi vakit yargı camiasından şu tarz tepkiler yükselir:

‘Emniyet operasyon yapıyor, çoğu kez dosyanın içi boş, yargı delile bakar.’ Eyvallah.

"SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ VAR"

Saldırının an be an görüntüleri var. Delil daha nasıl olsun? O halde niye bırakıyorsunuz?

O vakit, ‘Efendim, isnat edilen suçlamanın yatarı yok, neden tutuklansın’ deniyor.

"TEPKİ OLUNCA TUTUKLADINIZ"

Tepki olunca tutukladınız. Demek ki mevzuat uygun, istenirse oluyor.

Bir süredir AK Parti’ye baskı yapılıyor, ‘sosyal medyadaki baskılar yargıyı olumsuz etkiliyor’ gerekçesiyle yeni yasa isteniyor.

"SOSYAL MEDYA YARGI ÜZERİNDEKİ EN ETKİLİ DENETİM MEKANİZMASI"

Sosyal medyadaki linç kültürünü kabul etmem mümkün değil, mutlaka yasal denetime tabi tutulmalı, ancak tüm eksik yanlarına rağmen yargı üzerindeki en etkili denetim mekanizması.

"YARGIDA ÇÜRÜME İLK SIRADA"

Yargı da kendi muhasebesini yapsın.

Üzülerek söyleyim, hani sosyal çürüme diyoruz ya, yargıdaki çürüme ilk sırada yer alır.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li vekilden Hiranur Vakfı'ndaki 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar skandalıyla ilgili tepki çeken sözler! '6 yaşındaki çocuğu da kimse başına bela almaz' Sayıştay raporları uçtu! Belediyelerdeki usulsüzlükleri tespit etti, raporlar önce açıklandı, sonra kaldırıldı! Boğaziçi'nde İnci dönemi kıyımları devam ediyor! 16 akademisyene veto Kartal’daki çöken binada can kaybı 21’e çıktı