Son haftalarda AKP'ye katılan bazı belediye başkanları parti içinde farklı bir tartışma yarattı. Transfer diye rozet takılan başkanların bir bölümünün 2019'da AKP'nin aday göstermediği belediye başkanları olduğu anlaşıldı. Bağımsız seçime giren bu isimler, AKP'nin adaylarını geride bırakarak başkan seçildi. AKP'li bazı yöneticiler, “Bu arkadaşlarımızın aday yapılmasını engelleyenler, şimdi birlikte rozet takma fotoğrafı veriyor” eleştirisi yaptı.
BAĞIMSIZ ADAYLAR
AKP, son haftalarda 5'erli gruplar halinde belediye başkanlarını transfer etmeye başladı. Katılan başkanların büyük bir bölümünün bağımsız olması dikkat çekti. Bu transferler, parti içinde farklı değerlendirmelere neden oldu.
HESABI VERİLMELİ
AKP'li yöneticilerden bazıları, transferlerle ilgili şu yorumu yaptı: “2019 yılında bizde olan bazı belediyeleri kaybettik. Çünkü başarılı olan başkanları bazı illerde milletvekilleri, il yönetimi istemedi. Onlar da gitti, bağımsız aday oldu, seçimi kazandılar. Şimdi aynı isimlere rozet takıyoruz. Bu başkanların adaylığını kim engellemişse hesabını vermeli. Hem karşı çıkıyorlar hem de döndüğünde el kaldırıp birlikte fotoğraf çektiriyorlar.”

FETHİYE ATLI
ELAZIĞ/KEBAN
2014'te yüzde 59'la başkan oldu. 2019'da AKP'den istifa edip bağımsız olarak seçime girdi kazandı. Şimdi partisine geri döndü.

FATİH KAYACAN
AFYON/BOLVADİN
2014 seçimlerinde Bolvadin'i yüzde 55'le kazandı. 2019'da AKP'den aday gösterilmeyince seçime bağımsız girdi. Yüzde 31 oy aldı.

ZEKİYE TEKİN
BİLECİK/PAZARYERİ
2014'te yüzde 52 ile başkan oldu. 2019'da aday gösterilmedi. Bağımsız seçime giren Tekin yüzde 41'le yeniden başkan seçildi.

MÜNİR ŞAHİN
BİLECİK/OSMANELİ
2014 yılında belediye başkanlığını yüzde 39 oyla kazandı. Aday yapılmayan Münir Şahin, bağımsız girdiği seçimde yüzde 37 oy aldı.
AKP'yi karıştıran WhatsApp mesajının sahibi belli oldu!40 izlenme
Uzmanlar Depremde Saklanılması Gereken Yerleri Açıkladı23 izlenme
Hukuk zaferi! İstiklal Caddesi İBB’nin oldu22 izlenme
RTE'ye 'Halkın Parasıyla' Ahlat'ta 1071 m2 köşk yapılıyor !442 izlenme
Sokak röportajında ortalık karıştı! Doğruyu söyleyen gurbetçi ile çarpıtmacı gurbetçi birbirine girdi!45 izlenme
Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike! Türkiye'nin tahıl ambarı alarm veriyor!40 izlenme
Bir zam daha! 'Alkol zammı hayırlı olsun' diyerek yeni listeyi açıkladı40 izlenme
AKP'li belediyeden ziyaret organizasyonuna 300 bin TL!81 izlenme
Elektrik zammına tepki yağdı: 'Mehmet Şimşek aklını başına almalıdır'
İşsizlik rakamları açıklandı
Asgari ücret zammında kara tablo: Maaşlar 2026’da da cebe girmeden eriyecek
Meclis Lokantası'nda vekil yakınları 'gün' yapmaya başlamış! Yiyecekleri de paket paket götürmüşler