Osmaniye Din Görevlileri Derneği eski başkanı Hacı Aslan Demir’in Adana’da şimdiye kadar 39 milyon lira değerinde 32 ihale aldığı ortaya çıktı. Demir, bu ihalelerin 29 milyon liralık kısmını, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni MHP yönetirken almış.
Diken’den Ali Yılmaz’ın haberine göre, Hacı Aslan Demir, bugüne kadar Adana’dan 32 ihale aldı. Bu ihalelerin tutarının ise 39 milyon lira seviyesinde olduğu belirlendi.
MHP’li belediye başkanı Hüseyin Sözlü döneminde Adana’da aldığı ihalelerden toplam 29 milyon kazandığı belirlendi. İmam kökenli Demir’in Adana belediyeden aldığı bir etkinlik adı dikkatlerden kaçmadı. Demir’in üstlendiği bir organizasyon ihalesinin ismi ise “BİR GARİP SOYGUN: ADANA İŞİ filmine destek amacıyla organizasyon” olması dikkat çekti.
Demir’in ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl organize ettiği ‘Altın Koza Film Festivali’nin geçen yılki ihalesinin fahiş fiyatla bu yılkinden 3 milyon 606 bin lira fazlaya anlaşmaya bağlandığı ortaya çıktı. 2018’de düzenlenen 25’inci Altın Koza Film Festivali organizasyonu, Demir tarafından 8 milyon 400 bin liraya alınmıştı. Bu yıl 2329 Eylül’de düzenlenen organizasyon ise 4 milyon 794 bin liraya yaptırıldı.
MHP’li belediye başkanı Hüseyin Sözlü zamanında geçen yıl yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti ise 9 milyon 619 bin 394 lira olarak belirlenmişti. Belediyeyle Demir arasında imzalanan ihalenin sözleşme bedeli 8 milyon 447 bin 151 lira oldu.
https://www.birgun.net/haber/eskiimamadanadaihalekacirmamis32ihaleden39milyon280616
Bakanlıktan skandal Konya barınağı açıklaması! ‘Koşullarda olumsuzluk yok’34 izlenme
Kamuya devredilene kadar yapımcı firmalara köprülerden müthiş kâr: 10.7 milyar dolar!92 izlenme
Fatih Altaylı’dan Veyis Ateş hakkında bomba yazı! "Utanç verici suçlamalar..."75 izlenme
YSK Başkanı seçmen sayısını açıkladı. Sahte seçmenle ilgili bakın ne dedi?185 izlenme
İBB'den Beylikdüzü'ndeki ihtiyaç sahiplerine 1200 yardım kolisi58 izlenme
İYİ Parti'den olağanüstü seçim kongresi kararı: Akşener yerel seçim sonuçlarını nasıl yorumladı?19 izlenme
Türkiye de almıştı, Çin aşısının üçüncü aşama sonuçları çıktı!94 izlenme
Ayşe Ateş’ten Sinan Ateş davası kararı sonrası ilk açıklama28 izlenme
Büyükerşen'den Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki! "Siyasi hırsları, aklının çok üstünde"
Sayıştay raporları ortaya çıkardı: İşsizlik Sigortası Fonu'nda 12 milyar TL'lik açık!
Öğretmenler tarikatlara karşı ayakta
Teleferik faciasında yeni detaylar ortaya çıktı: 'Kazadan 10 dakika önce arayıp uyardım'