Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. 76 üyenin atandığı kurullarda AKP'den milletvekilliği yapmış isimler de var. Milletvekilliği emekliliğinden kaynaklı olarak maaş alan 16 AKP'li vekil, yaklaşık 11 bin 794 lira olan kurul üyeliği maaşını da alacak. 16 AKP'li toplamda en az 23 bin Türk Lirası maaş alacak.
Cumhurbaşkanlığı atamalarıyla kurulan Politikalar kurulu geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de açıklanmıştı. Politikalar Kurullarına atanan isimler arasında birçok ünlü ismin yanı sıra birçok eski siyasetçi de bulunuyor. Eski siyasetçilerden 16 isim önceden milletvekilliği yapmıştı.
11 BİN EMEKLİ MAAŞI, 11 BİN 794 KURUL MAAŞI!
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, kurula atanan AKP'li vekiller 100 bin gösterge rakamının aylık memur katsayısı ile çarpımından oluşan aylık ücret alacak, bu ücret ise yaklaşık 11 bin 794 lira.
Kurula atanan çoğu vekil, emekli olmaları dolayısıyla aylık 11 bin maaş alıyor, kuruldan gelen aylık gelir de eklenince bu vekillerini gelirleri yaklaşık 23 bin TL' ye denk geliyor.
Politikalar Kuruluna atanan vekiller işte şöyle; Osman Çoşkun, Ahmet Gündoğdu, Nihat Zeybekci, İsmail Safi, Seyit Sertçelik, Ayşe Nur Bahçekapılı, Ayşe Türkmenoğlu, Burhan Kuzu, Mehmet Uçum, Mustafa Akış, Necdet Ünüvar, Sema Ramazanoğlu, Edibe Sözen, Vedat Bilgin, Asım Aykan ve Oktay Saral.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/eskivekilleretalihkusu208259h.htm
Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin ilk corona hastasını anlattı221 izlenme
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ikiz kardeşinin bacanağı da ihya olmuş14 izlenme
Emeklilerden Erdoğan'ın sözlerine 'sırtta küfeli' protesto25 izlenme
ANKAPARK’ı gezen vatandaşlardan tepki! "Bizim paramızla rezil etmişler"32 izlenme
Döviz Türk Bayrağını vurdu!130 izlenme
Ümit Özdağ: "Filistin davası Türk milletinin değil Arapların davasıdır"31 izlenme
Melih Gökçek'in skandalları bitmiyor! 12 kalem oyuncağa 916 bin TL harcamış!40 izlenme
AKP’li belediye başkanı akrabalarına 1 milyon ödedi iddiası!36 izlenme
SGK’yı yurt dışı sahte emeklilikler batırıyor! 25 milyar TL zarar ettirdiler!
İBB Meclisi'nde bomba iddia! AKP eliyle belediye 12 milyon dolar dolandırılmış!
Komutanlar 870 gündür cezaevinde çürüyor
Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası tutuklanan 12 kişiden ikisi tutuklandı