Şanlıurfa Valiliği kentte Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri Programı düzenledi. Programa Şanlıurfa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini yürüten avukat Cemile Didem Karaboğa da konuşmacı olarak katıldı. Sunum yaptığı sırada müftülük personeli tarafından “Masanın arkasından anlatır mısınız?” tepkisiyle karşılasan avukat Karaboğa salonu terk etti.
Yaşadıklarını anlatan avukat Karaboğa tüm kadınlar adına üzüldüğünü söyledi, “Eteğimizin boyu değil, anlattıklarımızın dikkat çekmesi gerekirdi” dedi. Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’a konuşan Karaboğa “Slaytı kendim değiştirdiğim için kürsüden çok ayrılamıyordum. Kürsüden çıkmamla sataşma gibi bir tepki geldi. Katılımcılardan biri seslenerek ‘Masanın arkasından anlatır mısınız? Biz din görevlisiyiz’ dedi. İlk aşamada gerginlik çıkmaması adına sunumu devam ettirmeye çalıştım. Bu sefer yan taraftaki görevlilere ‘Baro neden bir erkek avukat görevlendirmemiş? Görevlendirildiyse niye böyle giyinip gelmiş’ gibi tepkiler olunca sunumu sonlandırmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.
“Bunun kişisel alana müdahale olduğunu, bir hukukçu olduğumu, bu şekilde bir müdahaleyi hem kendi adıma hem de kadınlar adına kabul edemeyeceğimi söyledim. Sunumu bitirip salondan ayrılmak zorunda kaldım” diyen Karaboğa, sunumun içeriğine yönelik de “18 yaşından önce evliliği konuşacağınıza, evlenmeden cinselliği engelleyin” tepkisiyle karşılaştığını, bunun üzerine de “Ben din ya da ahlak görevlisi değilim, hukukçuyum. Hukuku anlatmak için görevlendirildim” tepkisini gösterdiğini kaydetti.
Karaboğ “Bir insan olarak, kadın olarak üzücü bir durum. Çocuk yaşta evliliklerin hukuki boyutunu, yanlış olduğunu anlatmak, beraber mücadele edebilmek için gidiyoruz ama böyle bir tepkiyle karşılaşıyoruz. Tüm kadınlar adına çok üzüldüm. Eteğimizin boyu değil, anlattıklarımızın dikkat çekmesi gerekirdi” diye konuştu.
Tele1
Pes! Karantinada olması gerekirken bakın nerede yakalandı!76 izlenme
Tüyleri diken diken eden anlar... Celal Şengör'ün katıldığı dünyaca ünlü bilim akademisinde Atatürk için saygı duruşu48 izlenme
Dolarda hedef 1.97'ydi 3.92 oldu!168 izlenme
Yurter Özcan Nedim Şener davası sonuçlandı128 izlenme
Bankaya 1000 TL alacağız diye giden emeklilere kötü haber2528 izlenme
Kamu çalışanına kıyafet yardımı kesildi: Gerekçe tasarruf42 izlenme
Ankara’da bazı umrecilerin corona virüsü testleri pozitif çıktı!92 izlenme
Fransa'da milliyetçiler, eylemcilere karşı sokaklarda devriye gezmeye başladı51 izlenme
Üç yılda 143 milyar liralık ihale kapalı kapılar ardında verildi!
Rezan Epözdemir soruşturması iktidar içindeki kliklerin kavgasına dönüştü: Şamil Tayyar Saray'ı işaret etti
Tuz koktu, hakim isyan etti! 'Siyasilerin yakınları mafya ile dans ederken ...'
TFF Başkanı'nın açıklaması ihbar kabul edildi: 'Bahisçi Hakemler' soruşturması derinleşiyor