Staj ve çıraklık mağdurlarının EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağına yönelik tartışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin noktayı koydu.
“MİLLETİ PARASINI DAĞITAMAYIZ”
Bilgin stajın EYT kapsamına alınıp alınmayacağına ilişkin Sabah’a yaptığı açıklamada, "Staj mağdurları mağdur değildir. Yani onlar o kavramı kullanamazlar. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Ortada iş akdi yok. 'Staj da sayılsın' diyorlar böyle bir şey yapamayız. Milletin parasını imkânlarını biz bu şekilde dağıtamayız” ifadelerini kullandı.
Bakan Bilgin’in açıklamaları sonrası EYT bekleyen staj mağdurları Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelerek Bilgin’i protesto etti. Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuşan staj mağdurları, “Bizim haklarımız göz göre göre yeniliyor. Bakan diyor ki staj sigortası ayrı normal staj ayrı. Biz milletin parasını bu şekilde dağıtamayız. Ne demek milletin parasını dağıtamayız. Bizler bu milletin ferdi değil miyiz? Biz kimseden bedavadan para istemiyoruz. Hakkımız olanın bize verilmesini istiyoruz. Eylemlerimiz Türkiye’nin çeşitli illerinde büyüyerek devam edecek” dedi.
GEÇEN AY DA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI
Bilgin daha önce Habertürk’te yaptığı açıklamada da “Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem. İfadem sert olabilir ama kesinliği vurgulamak için söylüyorum” demişti.
Yeniçağ
İsrail protestolarının hedefiydi: Burger King'ten borsada rekor kazanç
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Zorbay Küçük açıklaması: Soruşturmadaki son durum belli oldu
Söğüt Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstü onarım bekliyor!
Garibanın yemeği lüks oldu!
Hazine'nin borçlanma rakamları dudak uçuklattı!
Kredi kartı harcamaları artmaya devam ediyor
İmamoğlu Erdoğan'a İstanbul ile yanıt verdi: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
AKP karıştı! "Türkiye'nin geleceğinde Erdoğan yok!"
Gazze'deki hükümet: "Gazze'ye atılan bombalar Hiroşima'daki atom bombasına eş değerdir"
Konsensus Araştırma Şirketi'nin çarpıcı İstanbul anketi!
İBB, El Kaide’nin kurucusundan vazgeçemedi!
Erdoğan’ın mahallesinden Binali Yıldırım’a zehir zemberek sözler 'Kukla mı diyeyim, zavallı mı diyeyim !'
Diyarbakır'da silahlı saldırı: Kafede oturan 22 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
İmamoğlu'nu tutuklatmak için Trump'tan onay aldı