Anasayfa1
24 Mart 2021 ( 100 izlenme )
Reklamlar

Fahrettin Koca’dan Biontech açıklaması! Aşı kimlere yapılacak?


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biontech aşısı geçen hafta 5.800 doz test edilmek üzere ülkemize ulaştı. Dün ise yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık. Testler ve klinik araştırma ekibi ilk kez Biontech aşısı geldi" dedi.




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta test edilmek üzere getirilen 5 bin 800 doz aşının ardından 2 gün içinde yaklaşık 1,4 milyon doz Biontech aşısının Türkiye'ye ulaştığını duyurdu. Koca, dün 750 bin doz, bugün ise 700 binden fazla satın hazır Biontech aşısının teslimesiniını belirtti.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UYGULANACAK"

Teslim alınan Biontech aşısıyla ilgili Koca, “Güvenlik testleri yapılmakta ve önümüzdeki hafta sıralarında vatandaşlarımıza uygulanacak” açıklamasında bulundu.

“ÜLKEMİZDE İLK DEFA KULLANILACAK”

Bakan Koca, testler ve klinik araştırma araştırması ilk kez Biontech aşısı vurgulayarak, “Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak” dedi.

BU AY 4,5 MİLYON GELECEK DEMİŞTİ

17 Mart Yapım Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Koca, “Halihazırda aşıdan farklı bir aşı olan Biontech aşısı; uygulanmak üzere, bu ay 4.5 milyon doz daha gelecek. Bu mesajın aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da, aşı sırası gelenlere yapılacak ”demişti.


https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sondakikafahrettinkocadanbiontechaciklamasi6333257/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Murat Kurum 'kudreti' | Altı açık olmayan ocakta 19 kişiye menemen pişirdi Kur korumalıya 112 milyarlık vergi kıyağı Payitaht Abdülhamid dizisinde Hamidiye Su reklamı yapılmış! Türk doktorlar atama beklerken vatandaşlar Arap doktorlara emanet!