Türkiye Komünist Partisi (TKP) Danışma Kurulu üyesi ve akademisyen Fatih Yaşlı, soL Haber'de yayınlanan yazıları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.
Partinin resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada "Bu hukuksuz gözaltıyı protesto ediyoruz. Süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız" denildi.
Yaşlı, kişisel Twitter hesabında konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Adliyedeyim, bir yazı nedeniyle alındım. Birazdan bırakacaklar" dedi.

Yaşlı'nın gözaltına alınması sonrası HALK TV'ye konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, ''Bu sindirmeye dönük bir adım. Ama Fatih'i tanıyoruz, Türkiye'de benzer uygulamalara maruz kalanları tanıyoruz, hiç kimse böyle sinmez" ifadelerini kullandı.
Serbest bırakılan Fatih Yaşlı, soL'a yaptığı açıklamalarda, ilk başta köşe yazıları nedeniyle gözaltına alındığını tahmin ettiğini söyledi.
Yaşlı, Pelikancılara yakınlığıyla bilinen ve “Geçinemiyoruz” videolarındaki yurttaşlarla dalga geçen videosunu Twitter’dan yayınlayan Feyza Öznur’un başvurusu üzerine gözaltına alındığını söyledi.
Yaşlı yaptığı açıklamada, ''Feyza Öznur isimli Pelikan yalısına yakın olan sosyal medyada çıkan bir kadın vardı. O kadın ‘geçinemiyoruz’ diyen yurttaşlarla ilgili olarak bir video çekmişti. Ben de o videonun üzerine ‘Bir haysiyetsizlik müsameresi sergileniyor. İnsanlar Türkiye’de açlıktan, yoksulluktan intihar ederken bir haysiyetsizlik müsameresi sergileniyor Pelikan yalısından” şeklinde bir twit atmıştım. Twiti bulamıyorum, çünkü videoyu sildiği için benim twitim de kaybolmuş'' ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Feyza Öznur’un kendisi hakkında hakaret iddiasıyla şikayette bulunmuş olduğunu öğrendiklerini kaydeden Yaşlı “Şikayet etmiş. Fakat bana savcılıktan ifade vermem için tebligat ulaşmadı elime. Tebligat yollamamışlar yani ortada tebligat yok. Tebligat olmadığı için de ifade vermeye gitmediğim gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılmış. Bugün de telefon edip karakola gelin demek yerine AŞTİ’de otobüse binerken otobüsten gözaltına aldılar" dedi.
Yaşlı ayrıca “Ben savcıya verdiğim ifadede de 'sözlerimin arkasındayım' dedim. Bu ülkede insanlar açlıktan, yoksulluktan intihar ediyorlar, geçinemiyorlar. Bu bir gerçeklik. Bu durumla dalga geçen herkesin farkında olmaya ve onların ne yaptıklarını anlatmaya devam edeceğiz. Ortada bir haysiyetsizlik müsameresi vardı ve hâlâ da var” ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
İktidara yakın MÜSİAD bile ses yükseltti: "Kimse maliyete bakmıyor!"21 izlenme
AKP’li belediyeye serbest CHP'ye yasak!46 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 70.355 yeni vaka tespit edildi, 91.164 kişi sağlığına kavuşurken, 263 kişi hayatını kaybetti!53 izlenme
Sanayici borç batağına düştü19 izlenme
Minik kız, her sabah sınıfa Atatürk'ün büstünü öperek giriyor !695 izlenme
Ekimde açlık sınırı 15 bin 420 liraya, yoksulluk sınırı 43 bin 859 liraya yükseldi31 izlenme
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için İade Kararı40 izlenme
Türkiye’den Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe!67 izlenme
Mehmet Barlas harikalar diyarında! "Allah korumuş da bizi Avrupa Birliği'ne almamışlar"
Enka İnşaat’ın Adapazarı ve Gebze doğalgaz santrallerinde üretim durdu!
Seçim gecesi için TSK'ya hazır olun yazısı
Rusya, Harkov ve Dnipro bölgelerine gece yarısı saldırılar düzenledi, Donetsk'te de bazı yerleşim alanlarına roketler isabet etti!