Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, konusu olduğu haberin altına, “İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin” yazdığını iddia ettiği kullanıcıya dava açtı. Dava hakimi, Fatmanur Altun'a hakaret ettiği iddia edilen sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme hakimi, "İfade sahibi sanığın dosyaya yansıyan kimliğinin kamu davasının konusunu oluşturan iddia çerçevesinde herhangi bir özellik barındırmadığını" belirterek, Fatmanur Altun'un dava açtığı yurttaşın beraatine karar verdi.
Eşinin aleyhine karar verilmesinden bir gün sonra açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da yargıyı hedef alan bir açıklama geldi. Fahrettin Altun açıklamasında, "Demokrasi, insan hakları ve adalet idealleri doğrultusunda, elbette bağımsız Türk yargısı içine sızan, adaletin tesisi ve temini için çalışmak yerine ideolojik körlükle, örgütsel saiklerle ve vesayet hevesiyle hareket eden unsurlarla mücadele edeceğiz. Adalet mülkün temelidir" ifadelerini kullandı.

Yurttaşın beraatinin ardından Altun'un avukatı Sezgin Tunç beraat kararı veren hakim için harekete geçti. Tunç, "İdari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız" ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan açıklama yapan Tunç, "Bir karanlık zihniyettin kötücül bir fiiliyle karşı karşıyayız yine. Bu karar hakkında elbette tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Kararı veren hakim hakkında da idari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız" dedi.
Fatmanur Altun da karara ilişkin yaptığı açıklamada, " 'İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin' ifadesi hakaret değilmiş. Ayrıca bu ifadenin 'olgusal temeli' varmış. Yani, 'deney/gözlemle doğrulanabilecek kadar doğru' bir ifade imiş. 'Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya.' Söyleyecek başkaca da söz bulamıyorum. Çok ama çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/fatmanuraltununaleyhinekararverenhakimicinhareketegecildi1824811
Bilecik’in ilk kadın belediye başkanı seçilen CHP’li Melek Mızrak Subaşı: "Muhtaç ailelerin yanında olacağız"30 izlenme
Buğday ithalatı 100 milyona tona koşuyor, ellerin çiftçisi bayram ediyor31 izlenme
Erol Mütercimler 'O imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız'365 izlenme
AKP'liler Hollanda'daki Polis Teşkilatı sanıp ABD'yi aradı Dombra'yı dinletti !429 izlenme
1.2 milyonluk rektör VIP kontenjandan hacca gitti13 izlenme
Erdoğan satışını onayladı, İBB dava açacak36 izlenme
Eskişehir’de yakalanan hırsızlardan büyük yüzsüzlük ‘Poz da vereyim mi?’251 izlenme
Bülent Arınç'tan Erdoğan'ı kızdıracak sözler: "Dinden soğutuyor, milliyetçilikten soğutuyor!"36 izlenme
Diyarbakır’da ekonomik krizin derinliğini gösteren kuyruk
Şehir hastaneleri bütçeyi rehin aldı: Bir günlük maliyeti 229 milyon TL!
Her şeye karışıyor ama iş önergelere gelince görev alanına girmiyor!
Millet ekonomik krizle boğuşurken cemaatler bunu tartışıyor! 'Baldızla aynı sofraya oturulur mu?'