
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Başkanvekili olduğu dönemde Bilal Macit’in de yöneticisi olduğu “Genç Siviller Hareketi” için “FETÖ’nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten oluşum” demişti. Genç Siviller ise bu iddiayı reddedip, Özel hakkında tazminat davası açmıştı. Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olan Macit, Cumhuriyet Mitinglerine karşı çıkan Genç Siviller Hareketi, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarına ise destek vermişti.

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Makine Mühendisi ve “Hayra Davet Vakfı’’ kurucusu Celal Sami Tüfekçi de görevden alınarak yerine “Yargıda Birlik’’ Genel Başkanı hakim Musa Heybet getirildi. Heybet, 2014’te Twitter’a erişimin TİB tarafından engellenmesi konusundaki yürütmeyi durdurma kararına muhalif kalmıştı.

Elektrik Mühendisi olan Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz da görevden alındı ve yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Yılmaz, Haziran 2023’te Sağlık Bakan Yardımcısı olmuştu. Boş bulunan TÜBİTAK Başkanlığı’na ise Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Orhan Aydın atandı. ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Yozgatlıgil de TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Sözcü
‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın abisi Fatih Aydın Uruguay’da gözaltına alındı!37 izlenme
Kur korumalıya 112 milyarlık vergi kıyağı23 izlenme
Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı21 izlenme
Akit TV'den yine hakaret ! 'Harekât Ordusunda zurnanın son deliğiydi Mustafa Kemal'1580 izlenme
Melih Bulu'yu görevden aldıran toplantının detayları35 izlenme
Türkiye'yi sarsacak skandal: Ölen işçilerin ailelerine 16 milyonluk sus payı!9 izlenme
İtirafçı olmaya zorlanan Fatih Keleş’i, adını cinayete karıştırmakla tehdit etmişler!12 izlenme
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı18 izlenme
Veli Ağbaba Silivri'de konuştu: "Türkiye, FETÖ döneminde görmediğimiz hukuksuzlukla karşı karşıya"
Köfte ve et dönerde mide bulandıran hile! Tek tek ifşa edildi
SGK ile ilgili çarpıcı rapor: 150 milyarlık kara delik!
“Uçuş sırasında namaz kılmak riskli” diyen pilot THY’den atıldı!