Son zamanlarda peş peşe zamlanan ekmek fiyatları İstanbul'da 2 lirayı gördü. Fırınlar ekmeği 2 liraya satarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Halk Ekmek'in 1 liraya satması bazı fırıncıları sinirlendirdi. İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, 4 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek İBB'ye bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) Anonim Şirketi'nin yaptığı faaliyetler ile ekmeği siyasete alet ettiğini öne sürerek şikayetçi olduklarını açıkladı.
Halk Ekmek'in kamu imkanlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde ekmek satmasının fırınlara karşı haksız rekabet ve adaletsizlik olduğu savunuldu.
Dilekçede, "İstanbul'a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin" kaldırılması istenerek "650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır" önerisi getirildi. Ayrıca dernek, "İhtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini" de istedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/firincilardernegiibbyivaliligesikayetettih65145.html
Özgür Özel saldırıya açık hale mi getirildi?36 izlenme
ODTÜ’lü öğrenciler geleneksel Devrim Yürüyüşü’nü yaptı!: "Devrim Yürüyüşü adaletsizliğe karşı başkaldırıdır"48 izlenme
İzmir-Kınık’ta çiftçinin feryadı: “Çalışarak, üreterek batıyoruz”12 izlenme
AKP’li başkandan 5 teğmen hakkında skandal paylaşım39 izlenme
Saray’ın müteahhidinin kaçak dükkânları yıkılacak36 izlenme
Taliban nasıl kuruldu? Bugünkü gücüne nasıl kavuştu?64 izlenme
ABD Mahkemesinden Eylem Tok hakkında kritik karar34 izlenme
Bir grup yurttaş Ambarlı Limanı'nda İsrail'e sevkiyat yaptığı iddia edilen gemiyi 'Limanlarda Siyonizme Geçit Yok' diyerek protesto etti, güvenlik ateş açtı!46 izlenme