Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından satışı serbest hale getirilen, Ticaret Bakanlığı tarafından da tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maske satışında fırsatçılar arkadan dolanmaya başladı.
Cerrahi maskelerin yanına başka bir ürün ekleyerek paket haline getiren bazı firmalar, bu paketle maske fiyatını da ikiye katladı. Örneğin bir litrelik dezenfektan ve 50'lik pakete 132 TL fiyat koyarken, aynı dezenfektanın tekli satışındaki etiket fiyatı 50 TL. Bu durumda 50'lik maskenin fiyatı 82 liraya gelirken bir adet maske de 1.60 liradan satılarak tavan fiyat deliniyor.
Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre vatandaşlar, bazı eczanelerin de maskede tavan fiyatı deldiğini dile getirdi. Benzer bir tavan fiyat delme işlemi bazı eczanelerde de uygulanıyor. Konuyla ilgili şikâyet sitelerinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar şunları anlattı: "Eczaneye 1 liradan fazlaya satamazsınız dediğimizde 'Almazsan alma kardeşim biz 1 liraya alıyoruz, git kime şikâyet edersen et' diye tepki gösteriyorlar. Aynı eczaneler devletin vatandaşına verdiği ücretsiz maskeyi de vermiyor, 'kod gelmedi, ismin çıkmadı' şeklinde bahaneler uyduruyorlar."
Tüketicilerin bilinçli olması gerektiği yönünde uyarıda bulunan sektör temsilcileri, 1 TL olarak belirlenen tavan fiyatın üstünde satışın hem hukuki hem de ahlaki olmadığını vurguluyor.
Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir şu ifadeleri kullandı: "Türkiye genelinde 1 TL fiyat oturdu. Bazı firmalar bunu deliyor olabilir. Ancak bu hem hukuka hem de ahlaka aykırı çünkü 1 TL sınırı satıcıya zaten kazandırır. Tüketici burada bilinçli olmalı ve 'dur' demeli. Piyasada mal çok. Ürün konusunda sıkıntı yok. Hatta ben önümüzdeki dönemde fiyatın 1 TL'nin de altına düşeceğini düşünüyorum. 1 TL'nin üzerinde satmaya çalışanların malları ellerinde patlayacak."
https://www.haber3.com/guncel/firsatcilarcozumubuldumaskede1tltavanidelindihaberi5440229
Rent a Car Bakanlığı! Öğrenecilere yurt bulamayan Bakanlık israfta hız kesmiyor!31 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu30 izlenme
Tarihçi Sinan Meydan 'Montrö’yü tartışmaya açmak Türkiye’nin ulusal çıkarlarına değildir'85 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'e yanıt: Hırsıza 'hırsız' olduğunu unutturursanız...24 izlenme
Evi olanın cebi yanmak üzere: Öyle bir vergi geliyor ki...11 izlenme
Müftünün yaptıkları ağızları açık bıraktı!69 izlenme
Asgari ücretlinin hayallerini suya düşüren hesap! Bir otomobil için ne kadar çalışmak gerekiyor?20 izlenme
Kartal İmam Hatip THY’yi uçuruyor!97 izlenme
Vergiyi halktan topladılar, kendilerine kaynak yaptılar
MSB ‘savunma sanayinde faaliyet yok’ demişti: İsrail’den uçak, helikopter veya İHA parçası alınmış
Yer İstanbul: 19 kaçak göçmen evden eve nakliye kamyonundan çıktı!
Fenerbahçe'nin Euroleague maçında salon inledi "Yalan yalan yalan dolan dolan dolan 20 sene oldu istifa ulan"