Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Arslan, koronavirüs tedbirleri kapsamında 40 ton dezenfektan madde alımı yapacaklarını söyleyerek, fahiş fiyatlardan yakındı. Aslan, "Fahiş fiyatlar bizi de etkiliyor. 13 liraya aldığımız el dezenfektanı 70 liraya teklif edildi" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Arslan, halkın yoğun olarak kullandığı metrolar ve belediye otobüsleri başta olmak üzere kamusal alanları dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Arslan, dezenfektan ürünlerle alakalı Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri tercih ettiklerini söyleyerek, bakanlığın yayımlamış olduğu dezenfektan listesinin bulunduğunu bildirdi.
Arslan, şöyle konuştu:
"Burada el dezenfektanları ve yer dezenfektanları şeklinde gruplandırılmış. Biz de yüzde 70 etil alkol içeren el dezenfektanlarını ve kuarterner amonyum içerikli yüzey dezenfektanlarını sahada kullanıyoruz. Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olması bizim için esastır. Bu listeye hassasiyetle dikkat ediyoruz. Benzer birçok firma var bizim için, önemli olan etken maddedir. Saha dezenfektanları alımıyla ilgili bir ihale daha yapacağız. 40 ton civarında dezenfektan madde almayı planlıyoruz. Ama fahiş fiyatlar bizi de etkiliyor. 13 liraya aldığımız el dezenfektan dün 70 liraya bize teklif edildi. Uzun vadeli düşünüyoruz ve gelen şirketleri de uyarıyoruz." (DHA)

Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı!11 izlenme
İşsize ödenek yok, işverene teşvik çok32 izlenme
Ev baskını eğitimiyle tavşan avı!193 izlenme
Yazlık sarayın yolunu yapan eski AKP yöneticisine 1.4 milyarlık 'gizli saklı' yeni ihale!49 izlenme
Kaboğlu'ndan Kahraman açıklaması! "Yaşam haklarının sona ermesine seyirci kalmaktır"16 izlenme
AKP’lilerin usulsüz taleplerine göz yummadı: Görevinden alındı!22 izlenme
Erdoğan'ın başdanışmanından jet hızında 'Maduro' dönüşü! 'Soykırımcı ABD' paylaşımını sildi14 izlenme
Atatürkçü sendikacıya hapis cezası89 izlenme
Malatya'da 1500'ün üzerinde bina yıkılırken, Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan okul depremlerde yıkılmadı
Fatih Altaylı AKP'nin seçim kazanma planını madde madde açıkladı: "Şimşek'i 2026 sonunda kovarlar!"
Tarikat yurdundaki baskıdan dolayı intihar etmişti... CHP'li Özkan'dan Enes Kara mesajı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kiralık araçlardan 35 milyon lira tasarruf etti!