Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk lirasında kaydedilen rekor değer kaybının ardından açıkladığı yeni 'Kur Korumalı TL Mevduat' sistemi, erken seçim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat "Türkiye Mart’ta baskın seçim görebilir" dedi.
Doların ateşinin bir türlü düşürülemediğini siyasette, ekonomide, sokakta doların 25 lirayı bulacağına dair hesaplar yapıldığını hatırlatan Kulat, Erdoğan’ın bu hesaplardan etkilenip de yeni finansal alternatif açıklamak durumunda kaldığını düşünüyor. Kulat, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyi doğrudan yönetiyor ve belli ki bu süreçte boş durmamış, Türk Lirası mevduatlarını döviz karşısında nasıl koruruz diye bir sistem geliştirmiş" diyor.
DW Türkçe’den Hilal Köylü’ye konuşan Kulat'a göre Erdoğan’ın dövize çevrili mevduat sistemi açılımını Türkiye’yi bir baskın seçime götürmek için kullanma ihtimali var. Kulat, "Erdoğan, üçbeş ay süren bir istikrar çıkartabilirse buradan, emeklilere ve memurlara enflasyonun üstünde bir maaş zammı verebilirse tıpkı 1725 Aralık yolsuzluk operasyonunu, 15 Temmuz darbe girişimini savuşturmasını topluma bir başarı olarak lanse ettiği gibi şimdi de ekonomik kurtuluş savaşını kazandığı imajı verebilir. Türkiye; baskından da baskın Mart’ta bir seçim görebilir" öngörüsünde bulunabiliyor.
https://www.krttv.com.tr/gundem/flaskurkorumalitlmevduatdegerlendirmesibaskinh104571.html
Esenyurt kayyumunu öve öve bitirememişlerdi: Bakın asfaltın altından ne çıktı?10 izlenme
Çiftçi çıkış yolu arıyor: Maliyetinin yarısına bile alıcı bulamıyor!15 izlenme
Köprü ve otoyollara yüzde 123 zam geldi!29 izlenme
AKİT yazarından AKP'ye 'ince' uyarılar!156 izlenme
Doktora ölüm tehdidi!44 izlenme
AB, 1 trilyon euroluk acil durum bütçesinde anlaştı!95 izlenme
İstanbul'da kâbus üstüne kâbus! Böcek ailesinden sonra bir aile daha zehirlendi9 izlenme
AKP'ye yıllarca hizmet eden isimden partisine zehir zemberek sözler! 'Ak Parti'ye hakkım geçtiyse haram olsun'166 izlenme
Meclis kürsüsünde açıklandı: AKP'ye geçen vekile 50 milyon dolar transfer ücreti!
ABB Meclis toplantısında Ebru Gündeş gerilimi: AKP'li meclis üyeleri kürsüyü bastı!
Memur ve emekli maaş zammı ENAG'a göre yapılsa ne olurdu?
Cumhur İttifakı son ankette de erimeye devam etti!