CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Fotoroman Süleyman’ isimli albümü bastırdıkları gerekçesiyle Savcılığa yaptığı şikâyetin takipsizlikle sonuçlandığını açıkladı.
Killik, “Soylu artık kendi siyasi partisi tarafından da dışlanılmış, taca atılmış bir siyasetçi. Bugün bakanlığı devam ediyor olsaydı muhtemelen ben bu davadan yargılanır, ceza da alabilirdim ama dava bile açılmasına gerek görülmedi. Aynı zamanda kendisinin pinokyo olduğu, yalan söyleyen bir siyasetçi olduğu tescillenmiş oldu” dedi.
“Biz kendisiyle ilgili ‘Fotoroman Süleyman’ albümü bastırmıştık. Yani kendisinin fotoğraflarının olduğu ve daha sonrasında mahkemece ceza almış insanlarla ilgili albüm hazırlamıştık. O dönem kendisi daha sonrasında gerçek olmadığı ortaya çıkan CHP’ye bir terör saldırısı üzerinden iftira atmıştı. Onunla ilgili de kendisinin ‘Pinokyo Süleyman’ lakabıyla bundan sonra anılacağını söyleyerek basın açıklaması yapmıştık ve aynı zamanda da ‘Fotoroman Süleyman’ albümünün de tüm Türkiye’de dağıtılacağının ilanıydı. Ondan sonra hem albümle ilgili hem ‘Pinokyo Süleyman’ dememizle ilgili bir soruşturma başlatıldı. İfadeye gittiğimde Süleyman Soylu artık AKP tarafından da taca atılmış bir siyasetçi. Mahkemelerin de bunu göz önüne alarak bu uyduruk dosyadan herhangi bir sonuç çıkmayacağını ve bundan aklanacağımı söylemiştim. Zaten iddianame bile hazırlanmadan, ifadem alındı ve davaya dönemeden takipsizlik verildi.
Süleyman Soylu artık kendi siyasi partisi tarafından da dışlanılmış, taca atılmış bir siyasetçi. Otomatik olarak da siyasallaşmış yargının bile kararında AKP’nin bu tavrı etkili oluyor. Bugün bakanlığı devam ediyor olsaydı muhtemelen ben bu davadan yargılanır, ceza da alabilirdim ama dava bile açılmasına gerek görülmedi. Aynı zamanda kendisinin pinokyo olduğu, yalan söyleyen bir siyasetçi olduğu tescillenmiş oldu. ‘Fotoroman Süleyman’ albümünün de herhangi bir suç teşkil etmediği yargı yoluyla kesinleşmiş oldu.”
Öte yandan savcılığın takipsizlik kararına itiraz edilmediği öğrenildi.
Tele1
Mahkeme Ayşenur Arslan'a hakarete ceza vermedi!24 izlenme
"Avrupa Lozan'da bize şeriatı dayattı"282 izlenme
Kriz ilaç devini vurdu Türkiye'den çekilme kararı aldı: Eczaneye giden eli boş dönüyor35 izlenme
Dilan Polat, gözaltı kararı sonrası sosyal medyadan böyle isyan etti: "Artık yaşamak istemiyorum"42 izlenme
MB’nin kur zararı 328 milyar lira36 izlenme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybeden AKP, düzenlemelerle yetkiyi almaya çalışıyor!92 izlenme
Mehdi'ye ortam hazırlayan başdanışman yine gündemde! "Türkçe ikinci dil olmalı"1062 izlenme
Folkart’ın Atatürk sergisi uzatıldı101 izlenme
ABD’deki Türkler’den sözde soykırım açıklamalarına protesto!
Orhan Sümer Meclis gündemine taşıdı: Millet Bahçesi ihalesini yarım bırakan şirkete 817 milyon liralık ihale verildi!
Büyük bir deprem olursa İstanbullu ne yapacak? Deprem toplanma alanları nerede?
Adnan Oktar'ın sahte işi de ortaya çıktı! Müridi anlattı: Doktorlar kullanmış!