Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Save The Children (Çocukları Kurtarın) son dönemde İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırı ve ablukanın korkunç bilançosunu ortaya çıkardı.

Sivil toplum kuruluşları ve bölgede doktorlar İsrail’in ateşkes kararı alması yönünde çağrılarına devam ederken Save The Children, iki haftayı aşkın bir süredir devam eden savaştan etkilenen çocuklarla ilgili açıklama yaptı.

Yetkililer son haftalarda Gazze’de en az 2000 çocuğun öldürüldüğünü duyurdu. Yetkililer, İsrail’in ablukasını artırdığı günlerde elektrik ve yakıt gibi hayati unsurların da kesildiğini ve hastanede tedavi altında olan çocukların ve yoğun bakım ünitelerinde tedavi edilen hastaların da öleceğini açıkladı.

Save The Children, 1 milyondan fazla çocuğun Gazze’de mahsur kaldığını açıklarken, bu savaşın yıkıcı etkilerinin daha da büyüyeceğini duyurdu ve ilaç ve hastaneler için elektrik sıkıntısının çok büyük olduğunu aktardı. Açıklamada, “Gazze’de son 17 günde en az 2000 çocuk öldürüldü ve Batı Şeria’da da 27 çocuk öldürüldü” denildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Bütün tarafların çocukların yaşamını korumak için gerekli adımları atması ve uluslararası toplumun bu çabaları destekleme çağrısında bulunuyoruz” ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca, “İsrail’in hava saldırıları ayrım gözetmeksizin çocukları öldürüyor ve yaralıyor” ifadesi yer aldı.


AKP'de rüşvet ve komisyonsuz belediye hizmeti yapılmıyor!189 izlenme
Veteriner vekil: Türkiye Bulgaristan’dan vebalı koyun ve keçi ithal ediyor mu?118 izlenme
AKP'li yönetici ağzındaki baklayı çıkarttı! "Bizim bu muhalefete müsaade etmemiz mümkün değil"42 izlenme
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e TBMM'de yumruklu saldırı!111 izlenme
MHP'li Dilek: "AKP'liler seçim öncesi muhtarlara oy için para dağıttı"28 izlenme
Erdoğan'ın 'Çay' vaadine Şener Şen'den müthiş cevap !2538 izlenme
AKP'li Külünk'ten bomba FETÖ itirafları: Korunuyorlar...29 izlenme
Geçiş sayısı tutmayınca, Çanakkale'de feribota rekor zam!36 izlenme
Resul Emrah Şahan Silivri'den yazdı: "Hakkımızdaki iddialar boşa düştü"
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Sakladığı telefon şifresinden hangi 'Bilindik isimler' çıkacak?
Apartmanların ortak alan tüketimine dev zam
Tuncay Mollaveisoğlu 'Pakdemirli’nin ‘hurda’ dediği uçakları 2010 yılında Erdoğan aldı!'