Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davaya İstanbul Adliyesi 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Geçen hafta görülmeye başlanan 17 sanıklı davada bugün karar çıkması bekleniyor.
Davada Osman Kavala'nın avukatlarından Evren İşler, mahkeme heyetinin üyelerinden Murat Bircan'la ilgili çarpıcı bilgiyi dile getirdi. İşler "Adil yargılanmanın görüntüde de topluma yansıtılması gerekir. Bir yurttaşın burada adil bir yargılama yapıldığını hissetmesi gerekir. Mahkeme heyetini oluşturan üyelerin ismini Google'a yazdığımızda üye hakim Murat Bircan'ın Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalışırken istifa edip hakim olduğunuzu görüyoruz. Murat Bircan aynı zamanda AKP'den milletvekili aday adayı da olmuş. güveniyor Bu dosyada Erdoğan ilk mağdur. Talimat vermeye gerek var mı? Üye hakim onu seviyor zaten" dedi.
Osman Kavala'nın avukatı Köksal Bayraktar da Bircan'la ilgili olarak "Mahkemenin bir karar vermesi lazım, bu karar davadan çekilme şeklinde veya üye hakimin çekilmesi şeklinde olabilir. Biz sizi reddediyoruz" dedi. Ancak mahkeme heyeti, üye hâkim Murat Bircan'ın davadan çekilmesi talebinin "davayı uzatmaya yönelik bir talep olduğuna" karar vererek talebi reddetti.
Elon Musk’tan İş İnsanları ve Hükümet Çalışanlarına Kötü Haber! Twitter’a Girmek İçin Ücret Ödeyecekler44 izlenme
Sandıkta kaybettiler, uydurma operasyonla geri aldılar: Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti15 izlenme
Devletin kaymakamı, AKP'li vekil adayına mikrofon tuttu!305 izlenme
Kömürün çuvalı bile tanıdığa gitti! 1.000.000 liraya satıldı29 izlenme
Menderes Türel döneminde 240 milyon liralık usulsüz ihale!64 izlenme
Başkan kızını özel kalem müdürü yaptı!136 izlenme
Cengiz, gübrede tekel! 5 yılda 12 kat zam yaptı24 izlenme
Kan donduran iddia: Dilan Polat'ın annesinin mezarını kazdılar!38 izlenme