Home
21 Ağustos 2022 ( 37 izlenme )
Reklamlar

Gözünü boğaza dikti: Patrona kaçak villa!


Beşli Çete’den Kalyoncu’nun ardından MNG Holding’in patronu Günal da izinsiz çivi çakmanın dahi yasak olduğu boğazda, 1950’li yıllarda inşa edilen bir köşkü yıktı ve kaçak villa inşaatına başladı. İBB ekipleri inşaatı mühürledi.


Muhalefetin Beşli Çete olarak adlandırdığı şirketlerin sahipleri izinsiz çivi çakmanın dahi yasak olduğu İstanbul Boğazı’nda kanunlara aykırı olarak kaçak yapılar inşa ediyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Beşli Çete içerisinde yer alan MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal da Sarıyer Tarabya’da üzerinde 1950’li yıllarda inşa edilen bir köşkün bulunduğu boğaz manzaralı bir arazi satın aldı. Ardından sessiz sedasız köşkü yıktırdı ve yeni bir dört katlı villa inşa etmeye başladı. BirGün’ün şantiye sahasına girerek yerinde incelediği villa inşaatında çok sayıda işçinin çalıştığı ve inşaat çalışmasına dair ruhsat tabelasının da asılmadığı görüldü.

Projenin mimarı ise önce arazide bulunan köşkü yıkmadıklarını, deprem güçlendirme çalışmasını yaptıklarını öne sürdü. Ardından da eski köşkü yıktıklarını ve kanuna aykırı olarak yeni bir köşk inşa ettiklerini itiraf etti.

Mehmet Nazif Günal ile MNG Holding yetkileri ise hem sözlü hem de yazılı olarak ilettiğimiz “İnşaat çalışması kaçak mı? Yıkılan köşk için Koruma Kurulu kararı var mıydı? İnşaat çalışması için hangi kurumdan izin aldınız? Arazide kaç ağaç kestiniz?” şeklindeki sorularımıza yanıt vermeyeceklerini belirtti.

İNŞAAT KAÇAK ÇIKTI

Sarıyer Belediyesi yetkileri de söz konusu alana dair kanunen bir yetkilerinin olmadığını, boğaz bölgesinde yetki ve sorumluluğun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olduğunu belirtti. İBB yetkilileri ise hızla yükselen Boğaz manzaralı villa inşaatına müdahale edildiğini, inşaatın kaçak olduğu ve yapılan incelemenin ardından da mühürlendiğini belirtti.

İBB yetkililerinin BirGün’e yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bahsi geçen parselde daha önceden hava fotoğraflarında görünen mevcut binanın yıkılarak kaçak ve ruhsatsız olarak kaçak inşaat çalışmasına başlanması sebebi ile 12 Ağustos tarihinde yapı tatil tutanağı tutularak inşaat mühürlenmiştir. Parsel etrafı tel çitle çevrilidir. Konu belediye encümenine 2960 Sayılı Yasa’nın 13’üncü ve 18’inci maddesi uyarınca yıkım kararı alınması ve para cezası kesilmesi için sunulmuştur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne de yapı tatil tutanağı tutulduğu bildirilmiştir. Konuya ilişkin yasal iş ve işlemler devam etmektedir.”

HAPİS VE PARA CEZASI

İBB’nin işlem yaptığı 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’nun 18’inci maddesi imar usulsüzlüklerine yönelik verilecek ceza hükümlerini içeriyor. Buna göre, Boğaziçi alanında inşaat ruhsatı alınmadan yapılan yapıların tamamı, inşaat ruhsatı ve eklerine ve imar mevzuatına aykırı yapılan yapıların aykırı kısım ve bölümleri, yıktırılmakla beraber, yapı sahipleri, fenni mesulleri ve müteahhitleri bir aydan altı aya kadar hapis ve 200 bin liradan 500 bin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılıyor.

Bu kanunla verilen görevleri ve bu görevleri belirtilen süre içinde yapmayanlar veya görevini kötüye kullananlar fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Köylü dere suyuna para ödeyecek! Hayaldi, gerçek oldu! Merdan Yanardağ İYİ Parti’ye ‘kayıt dışı paralar’ iddiasını sordu: "Açıklarsanız ben de açıklayacağım" Robert De Niro canlı yayında tek bir şey söyledi: Trump’ı s..eyim! CHP’den S-400 çıkışı "Dünyanın en pahalı hurdası!"