Abdullah Gül’ün doktoru, FETÖ tutuklusu Caner, Gül’ün İpek’in otelinde tatil yaptığını, ByLock yüklü telefonun da Cumhurbaşkanlığı’ndan verildiği söyledi.
Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde, Çankaya Köşkü’nde doktorluğunu yapan Sedat Caner, FETÖ’nün Gazi Üniversitesi yapılanmasına yönelik geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı ve 2 Ağustos’ta tutuklandı. Bank Asya’da para arttırımı yapmak ve bylock kullanmakla suçlanan Caner’in FETÖ’nin tepe yönetimiyle irtibatları olduğu iddia edildi.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ'ın haberine göre Sedat Caner, savcılık sorgusunda şunları anlattı:
“Ben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doktoru olmam nedeniyle bu yapının tepe yönetiminde yer alan Tuncay Delibaş ile mecburen temas ettim. Köşk’teki görevime başladığımda Tuncay Delibaş, Sağlık Koordinasyon Kurulu’nda görevliydi. Kendisiyle tıbbi konularda görüşürdüm. Aynı zamanda asistan olarak görev yaptığımda Tuncay Delibaş, Numune Hastanesi’nde bölüm başkanıydı. Ben de o dönemde herkes gibi kendisini tanıdım. Zaman zaman bir araya geldiğimiz oldu. Tuncay Delibaş, beni ürküten bir insandı. Bundan dolayı zorunlu temasım dışında uzak duruyordum.”
Sedat Caner, İngiltere’de firari olan Hamdi Akın İpek’le irtibatını ise şöyle açıkladı: “Marmaris’te Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde tatil için 23 günlüğüne gidilmişti. Ben de heyetteydim. Akın İpek de orada Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ve ailesi, Akın İpek’e ait olan Angel/S Peninsula isimli otelinde tatil için bulunuyordu. Hep beraber orada tatil yaptık. Akın İpek’in yatları vardı. Bu yatlardan biriyle Sisam adasına bir tur yaptık. Teknede ben, korumalar, Akın İpek, Tekin İpek, Cumhurbaşkanı Gül ve ailesi vardı. Akın İpek’i ben, o tatil ve teknede kaldığımız bu süreçte tanıdım. Kendisi bize hitaben ne iş yaptığımızı sordu. Biz de Cumhurbaşkanı’nın doktoru olduğumuzu söyledik. Lobi barda alkolsüz içkilerden tükettik. Akın İpek Ankara’ya döndükten sonra İpek ailesi üyeleriyle resepsiyonlarda bir araya geldik ve kendisi ile özel dini ve benzeri günlerde mesajlaşma şeklinde temasımız oldu. ”
İlginç bylock iddiası
Sedat Caner, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasını reddetti. Cumhurbaşkanı doktoru olduğu dönemde Köşk’ün bilgi işlem müdürlüğünden kendilerine kullanmaları için telefon verildiğini söyleyen Caner, “Bana verilen telefonda birçok uygulama yüklüydü. Hatta EDİS Başkanı ile görüştüğümüzde neden bu kadar uygulama var telefonumuzda diye sorduğumuzda bunlar gerekli uygulamalar dedi. Köşk’ten ayrıldıktan sonra bu telefonu kendi özel hattımı takarak kullandım” diye konuştu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/gulundoktorundanortaligikaristiracakiddialarh104798.html
YSK gerekçeli kararın yazımını tamamladı167 izlenme
Süt ve süt ürünleri alarm veriyor: Peynir üretimi bir yılda 3 bin 300 ton azaldı!36 izlenme
Emekliden büyükşehire 5 bin lira akını13 izlenme
Devlet harcamaya doyamadı!126 izlenme
Bakan Koca, corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 291.162’ye, vefat sayısı da 7.056’ya yükseldi!82 izlenme
Sapphire AVM'yi Halkbank'tan 'sudan ucuza' alan AKP'li vekile kamudan ihale akmış40 izlenme
İmamoğlu'nun savunmasının tam metni ortaya çıktı! 'Milletimin geleceğinin teminatı olacağım'22 izlenme
Kocası vatandaşın arazisine el koydu vekil eşi savundu!59 izlenme
YHT’de ücretsiz seyahat eden 1.2 milyon engelliye şok!
Memleket Partisinin Sözcüsü İpek Özkal Sayan, kocasının Kolin İnşaat'ta çalıştığını canlı yayında itiraf etti!
Çağlayan adliyesinde koronavirüs alarmı! Hakim ve eşine yapılan test pozitif çıktı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdürü serbest bırakıldı