Ekrem İmamoğlu’nun Atatürk tablosunu makam odasına asmasının ardından mazbatasının alınmasıyla İBB Başkan Vekilliği görevine atanan Ali Yerlikaya tarafından kaldırılmıştı. O tablo İmamoğlu’nun yeniden seçilmesiyle birlikte geri gelecek.
31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı zaferin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasındaki makam odasına Atatürk’ün bir köylüyü dinlerken fotoğrafından oluşan tabloyu asan Ekrem İmamoğlu’nun sevinci verilen kararla yerini üzüntüye bırakmıştı.
Mazbatanın alındığı gün ve verilen seçim yenileme kararıyla Atatürk tablosu da kaldırılan İmamoğlu 23 Haziran seçiminden galip ayrıldı. O tablo ise geri geliyor.
İmamoğlu, “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarrım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” diye konuşmuştu. İmamoğlu, göreve başladığı gün makamının arkasında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yana asıp, arkasına Atatürk’ün tablosunu koydurmuştu. Tabloyu taşıyan kişilerin gülüşü ise kameralara yansımıştı.
https://www.abcgazetesi.com/gulerekkaldirdiklariataturkportresiyenidenasilacak23249
'Pardon' hikâyesi: Mahkeme proje tamamlandıktan sonra iptal etti10 izlenme
Adıyaman’dan kahreden haber: Dört askerimiz şehit oldu552 izlenme
7 bin 531 çiftçi icralık oldu!1109 izlenme
Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar ödenecek?1628 izlenme
AKP'yi eleştiren gaziye madalya yok!300 izlenme
Cemaatlerle kol kola: Erdoğan'dan Menzil'e, Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası!39 izlenme
Saray'dan çok tartışılacak 'Öcalan' önerisi11 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Politikalarımız seçimden sonra da devam edecek21 izlenme
31 Mart’ta sandığa gitmeyen 1.7 milyon kişi 23 Haziran’da ne yapacak?
Bu kez parti adım attı! Melih Gökçek hakkında suç duyurusu!
Bloomberg, Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjdeyi duyurdu!
Sinan Ateş'in yakın arkadaşından dikkat çeken açıklama: 'Potansiyel bir MHP Genel Başkan adayıydı, önüne geçildi'