Anasayfa1
04 Ocak 2020 ( 157 izlenme )
Reklamlar

Hafter, Türkiye'ye karşı cihat ilan etti!


Hafter, dış müdahaleye karşı cihat ve seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.



Yayınladığı bir videoyla halka seslenen General Hafter, "Bugün cihat ve genel seferberlik ilan ediyoruz. Hem erkeklere hem kadınlara, hem askerlere hem sivillere silah temin edilecek" dedi.

Hafter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk ordusunu ölüme gönderdiğinden emin olduğunu dile getirdi.

Hafter, meselenin artık Trablus'un "İslamcı milislerden kurtarılması" olmaktan çıktığını ve eskiden Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olan "Libya'nın kontrolünü geri almaya çalışan bir sömürgeciye karşı" mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

Trablus'taki Fayez el Sarraj önderliğindeki hükümet, Türkiye'den asker yardımı talep etmişti. Meclis’te yapılan oylamada, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti.

https://odatv.com/turkiyeyekarsicihatilanetti04012037.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Susurluk davası avukatlarından İsmail Kavşut evinde ölü bulundu Atatürk'e hakaret eden özel harekât polisi açığa alındı! İlhan İrem’in vasiyetini eşi Hansu İrem açıkladı İYİ Partili vekile Meclis'teki odasında saldırı!