Tunceli’de Gençlik Hizmetleri Müdürü Fevzi Aytar, kurum içi WhatsApp grubunda ‘Atatürk ve Anıtkabir’i Yahudilikle ilişkilendiren’ bir yazıyı paylaştı. Paylaşımın ortaya çıkmasının ardından valilik idari soruşturma başlattı.
“ATATÜRK’Ü KARALAYARAK BÜROKRASİDE YÜKSELECEKLERİNİ UMUYORLAR”
Yaşanan olaya CHP’den tepki gösterildi. Bürokrasiye atama yapılırken liyakata göre atama yapılmadığını belirten CHP'li vekil Polat Şaroğlu, “Tek adam rejiminde maalesef bürokrasiye atama yapılırken bilgi beceriye göre değil de tamamen kendisine sadık insanlar atanıyor. Bu durumda da Türkiye Cumhuriyeti kurucu liderine yaptığı benzetmelerle kendisini atayan insanlara hoş gözüktüğünü zannediyor. Ama Fevzi Aytar'ın yaptığı açıklamalar asla kabul edilemez. Ancak bu ilk değil, bu ve bunlar gibi binlerce kişi makam sahibi olmuşlar, nerden geldiklerini unutup da düşünmeden, hesap kitap yapmadan açıklamalar yapıyorlar. Ama bu insanların sonu geldi. Atama yapılırken liyakata dikkat edilecek bir süreç yakın zamanda başlayacaktır. O zaman bu insanlar hakkında da nasıl bir işlem yapılacağını da takip edeceğiz. AKP dönemindeki bu tür insanlar, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ederek, karalayarak bürokraside daha iyi yerlere geleceğini umuyorlar ve bunu yaparak da ne yazık ki görevde yükseliyorlar” diye konuştu.

Polat Şaroğlu
“SORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ”
‘Liyakatsiz insanları bu görevlere getirerek kanuna aykırı işlerini de bunların üzerinden yaptırıyorlar' diyen Şaroğlu, “Dediğimiz gibi mevcut iktidarda atamalar liyakata göre değil, sadakate göre yapılıyor. Ne yazık ki bu dönemde Türkiye Cumhuriyeti kurucusuna hakaret edenler daha gözde oluyor. Bu durum AKP'nin genel görüş haline gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık, bağımsız bir savcı varsa, kurucu lider Atatürk'e hakaret eden bu kişiye karşı soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Bu konu hakkında bakanlığa da soru önergesi vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusuna karşı böyle bir bakış açısına sahip bir kişinin nasıl müdür olarak atandığını sorgulayacağız” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Sinovac skandalı büyüyor! Bilim Kurulu üyesinden çarpıcı açıklama59 izlenme
Bakan Yardımcısı EYT için tarih verdi: "Artık konuşmayı bırakmış olacağız"58 izlenme
Timur Soykan, ticari belgelerle açıkladı: Nazari Şubat 2020’de T.C. vatandaşlığına geçti43 izlenme
Sermiyan Midyat uçaktan paylaştı: "Umarım Trabzon'a gidiyorumdur"67 izlenme
Cevad Zarif’ten ABD’ye: Bölgemizde sayılı günleri kaldı!51 izlenme
AKP'li vekil Ahmet Zenbilci'nin istifası gerçek değilmiş: Meclis kayıtları her şeyi ortaya koydu34 izlenme
Bakanlık tek tek paylaştı! İşte sosyal konut projesinde doğru olduğu bilinen 10 yanlış33 izlenme
Hayaldi gerçek oldu: Numaratörlü ucuz et kuyruğu!46 izlenme
Değişimcilerin umudu CHP İstanbul İl Kongresi ile büyüdü: “Genel Merkez artık eskisi kadar konforlu değil”
Esnaf kan ağlıyor! '62 sene vergi verdim; devlet bana 62 saat bile yardım etmedi'
Yandaş Ersoy Dede ve Fatih Tezcan’a soğuk duş! İBB'yi eleştirirken fena tufaya düştüler!
Yurttaşın cebinden al yandaşa aktar!