Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davanın 2 Temmuz’da görülen duruşmasında mahkeme başkanıyla Ateş ailesinin avukatları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın sanık ve müşteki avukatları arasında devam etmesi üzerine, mahkeme başkanı, Ayşe Ateş’in avukatı Ali Yücel’in duruşmadan çıkarılmasını istedi. DHA’nın haberine göre salonda görevli polisler, mahkeme başkanının talimatını yerine getirmedi.
Mahkeme başkanı, salondaki kolluk görevlilerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı M.D., Şube Müdürü Tedbirlerden Sorumlu Müdür U.A.’nın da aralarında bulunduğu 15 polis hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu tutanağında 15 polisin isimleri yer alırken, sanık Serdar Öktem’in savunması alınırken duruşma düzenini bozduğu için avukat Ali Yücel’in salondan çıkartılması yönünde kolluk görevlilerine defaaten talimat verildiği halde, mahkeme başkanı tarafından verilen talimatın yerine getirilmediği, avukatın duruşma salonu dışına çıkartılmasından vazgeçilmek zorunda kalındığı ifade edildi.
Duruşma sırasında mahkeme başkanı olaya şu sözlerle tepki göstermişti: “Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı, tutanağınızı tutun. Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız. Ben burada 10 defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Polisler de sorumlu, orada düzeni bozanlar da sorumlu. Neye çekiniyorsunuz siz? Emri ben vermişim, talimatı ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz? Günahı, sevabı, hukuki bütün sorumluluğu bana ait. Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz? Ayıp, devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz? Yasayı uygulamaktan bu kadar aciz misiniz? Ne geçiyor elinize düzeni bozunca?”
Kaynak: DHA
Tele1
Çobandan pahalı et sorununa ibretlik sözlerle basit çözüm !2924 izlenme
Uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı Bilal Erdoğan'ın festival alanı oldu32 izlenme
YSK’dan diplomaya ince ayar!1363 izlenme
İşte TÜİK'e göre A’dan Z’ye 400 üründeki bir yıllık fiyat değişimi!40 izlenme
Erzurum Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun mitingi için verdiği izni iptal etti33 izlenme
AKP’li başkandan MHP’li rakibine karşı ilk icraat: "İş yerinin önündeki kaldırımı söktü"27 izlenme
Küresel gıda fiyatları Kasım ayında düşüşe geçti.23 izlenme
Van'da güneş tutulmasını çıplak gözle izleyen 10 kişi hastanelik oldu! 2 saat sonra semptomlar başladı18 izlenme
Halil Falyalı cinayetinde kritik ifade: “Mustafa Söylemez de ateş açtı”
Dilan-Engin Polat çifti hakkında kara para aklama iddiasında bulunmuştu, Sisi lakaplı Seyhan Soylu yurt dışına yerleşti: "Engin Polat bana Paris’ten ev aldı, Bentley araba bir de 10 milyon Euro aldım"
Çocukların en yoksul olduğu ülkeyiz...!
Suriyeli paralı asker "Libya'ya Türkiye tarafından getirildik!"