İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dönemin Ordu Valisi’nin suç duyurusu üzerine açılan “hakaret” davasında açıklanan savcılık mütalaasıyla ilgili açıklama yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki ana yerleşkede, gazetecilerin hakkında açılan davayla ilgili sorusunu yanıtladı.
İmamoğlu, dönemin Ordu Valisi’nin suç duyurusu üzerine açılan “hakaret” davasında açıklanan savcılık mütalaasıyla ilgili değerlendirmesini soran gazetecilere, şu yanıtı verdi:
“BİZİM GÜNDEMİMİZ YOKSULLUK”
“Gündemi alabora etmek için çabalar bunlar. Bazı konularda gündem yaratılıyor, sonra bunlar buzluğa konuluyor. İstediği zaman buzluktan çıkartılıyor, istediği zaman gündemde parlatılıyor ve bunun üstünde tepinilmesi isteniyor. Ben, böyle yapmayacağım.
Bu ülkenin gerçekten kronik, kritik sorunları var; en büyüğü yoksulluk. Sokakta yüzleşiyoruz. Ona çare bulmak istiyoruz. İnsanların umutlarını büyütmek istiyoruz. Genç insanların, liyakatli bir şekilde işe girmelerini sağlamak, umutla, bu ülkenin neresinde olursa olsun, adil bir ortamda bireyler olarak devletin bütün imkanlarından faydalandığı bir ortam var olsun istiyoruz.
Bu sorunların çözümüyle mücadele ederken, burada yapılmaya çalışılan, alınmaya çalışılan kararlar üzerinden yorumda bulunmayacağım. Bizim gündemimiz yoksulluktur, fakirliktir. Umarım yargı, kalan süreçte en doğru kararı verir.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/hakkinda2yilhapiscezasitalepedilenimamoglukonustuh66100.html
Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, okullarında düzenlenen sempozyum sırasında, Başhekim 'doğal doğum' dediği anda ayağa kalkarak salonu terk etti26 izlenme
Güllü'nün kızı ve arkadaşından yeni hamle: Ölümü sır perdesini koruyor17 izlenme
Türkiye’deki seçim gerilimi Almanya’ya sıçradı: 3 yaralı35 izlenme
İmamoğlu afişleri İstanbul sokaklarını süslüyor118 izlenme
Bloomberg’den çarpıcı seçim analizi: "Erdoğan’ın şansı azaldı"42 izlenme
Masum Bayraktar isimli sözde hocanın sözleri pes dedirtti: "Eşinin ilişki isteğine karşılık vermeyen kadına melekler lanet okur"40 izlenme
Zeytinlikler yaşayacak! Yasaya aykırı yönetmeliğe Danıştay 'dur' dedi59 izlenme
Kısa çalışma azalırken ücretsiz izne ayrılanlar işe dönmüyor!85 izlenme
İstanbul’un göbeğinde 2.el pazarı! Ekonomi iyi diyen iktidar fedaileri bu görüntülere iyi baksın
Akif Beki açıkladı: Sedat Peker’e gönderilen mesaj
Ünlü sanayicinin canına tak etti iktidara bayrak açtı: "Enflasyonun kaynağı ekonomi programı"
AVM'de panik anları: Mersin’de depreme böyle yakalandılar