Çorlu ilçesinde kurulu Bel Karper işçileri 130 gündür, Çerkezköy’de kurulu Adkotürk işçileri de 30 gündür grevde. Türkİş’e bağlı Tek Gıdaİş sendikasına üye işçiler, işvereninin, her gün başka bir taşeron firma aracılığı ile fabrikaya kayıt dışı işçi sokmaya çalıştığını öne sürdü.

İşçiler, dertlerini anlatmak, grev kırıcılığının önüne geçilmesini sağlamak için Tekirdağ Valiliği’ne gitti. Ancak, polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Müdahale ile birlikte arbede yaşanırken çok sayıda işçi gözaltına alındı.

100’E YAKIN GÖZALTI
Polisin müdahale anlarına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Tekgıdaİş Sendika Temsilcisi Suat Karlıkaya, 100’e yakın işçinin gözaltına alındığını duyurdu.

Polis müdahalesine tepki gösteren Karlıkaya, “Ne yaparsanız yapın yolundan dönmeyecek işçiler. Patronun bir telefonu ile koşa koşa çadıra gelen emniyet sorunun çözümü için şehrin valisine gelen işçiye yaptığına bakın” ifadelerini kullandı.
SÜPÜRECEĞİNİZ İNSANLAR BAŞKA KOLTUKLARDA OTURUYOR
İşçi ve sendikacılar, Valilik önünde dertlerini anlatmaya çalışırken polis şefinin “Çevik, süpürün!” diye talimat vererek kendilerini merdivenlerden iterek gözaltına aldırtmasına da tepki gösterdi. Sendikacı Karlıkaya “işçisini dinlemek yerine süpürten vali tabi ki istifa etmek zorunda. Pislik süpürülür, biz tertemiz insanlarız, süpüreceğiniz insanlar başka yerde, koltuklarında oturuyor gidin onları süpürün. Haklı davamızdan vazgeçmiyoruz” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iscilervalilikonundeyakapacagozaltinaalindi6665487/
AKP'nin ultra lüks 'Gönül Davası!'48 izlenme
İstanbul depremini bilen Şener Üşümezsoy iki bölgeyi işaret etti!108 izlenme
Bakan Bilgin EYT için tarih verdi52 izlenme
İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Son kişi de olsam mücadele edeceğim62 izlenme
Fiyat biçilemeyince zeytinyağı rafa çıkamadı!33 izlenme
ABD Temsilciler Meclisi 'yaptırım' tasarısını kabul etti! Erdoğan'ın mal varlığı araştırılacak362 izlenme
Öğretmenler Gününde öğrenci yakınları okulu bastı müdür ve öğretmenleri darp etti!46 izlenme
CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasında bir hukuksuzluk daha ortaya çıktı!80 izlenme
Kılıçdaroğlu, Akşener görüşmesiyle ilgili konuştu: "Ne Kırgınlık var, ne o var, ne bu var" dedi.
Diyanet’e aktarılan paranın haddi hesabı yok: Şimdi de yayın sermayesi 80 milyon liraya çıkarıldı
Borç batağındaki AKP'li belediye Erdoğan’ın mitingine milyonlar harcamış
Köyceğiz ve Yatağan’da yangın! Şiddetli rüzgâr var!