Diyarbakır'da şehir içi taşımacılık yapan özel halk otobüsü şoförünün testi pozitif çıktı.
Şoför tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken, araç da dezenfekte işlemleri için otobüs parkına çekildi.
Filyasyon ekipleri otobüsü kullanan vatandaşların belirlenmesi için çalışma başlattı.
4 SOKAK KARANTİNAYA ALINDI
Öte yandan Bağlar ilçesinin 5 Nisan Mahallesi’ndeki 839’uncu, 851’inci, 852’nci ve 853’üncü sokaklar, artan corona virüsü vakaları nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındı. Karar doğrultusunda, polis, sokakların giriş çıkışlarında önlemler aldı.
Filyasyon ekipleri de sokaklarda çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar ile yeni vakaların, daha önce karantinaya alınan Kayapınar ilçesine bağlı Serap Güzeli Mahallesi ile Çınar ilçesine bağlı Avdallı Mahallesi’nde görülen vakalarla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.
“10 GÜN ÖNCESİNE KADAR VAKA YOKTU”
Karantinaya alınan 852’nci sokağa yakın bölgede fırın sahibi olan Orhan Sadak, “10 gün öncesine kadar herhangi bir vaka yoktu burada. Serap Güzeli Mahallesi’nde vakaların ortaya çıkmasından sonra burada da vakalar görülmeye başlandı” dedi.
Karantinaya alınan sokaklarda yaşayanların ihtiyaçları, Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri ile Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerince karşılanıyor. İHADHA
Sedat Peker, Bekir Bozdağ'ı işaret etti, yarına gün verdi!40 izlenme
PKK’ya bir darbe daha: Canlı bombaların hocasıydı, öldürüldü!22 izlenme
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı uyardı! 'Nisan ayındakinden daha kötü'85 izlenme
Sanki 12 Eylül günleri! Yasaklı yayın deyip CHP'li 5 genci gözaltına aldılar!28 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 5.277 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.429.605'e, can kaybı da 25.073'e yükseldi!80 izlenme
Vatandaş asgari ücretten umutsuz: "Kısa sürede eriyecek…"30 izlenme
Sedat Peker'den İnan Kıraç hakkında yeni paylaşımlar!56 izlenme
Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz'den o fotoğrafla ilgili çarpıcı yorum!43 izlenme