‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek bol keseden harcama yapan iktidar, üç kuruş tasarruf için halkın sağlığını riske atan önlemlere yöneldi. İnsan hayatı için kritik öneme sahip sağlık malzemelerini seçme yetkisi hekimlerden alınıp Devlet Malzeme Ofisi’ndeki (DMO) ihale komisyonlarına verildi. Bu malzemeler daha önce hastaneler tarafından ihtiyaca göre ve ilgili hastanedeki hekimler tarafından belirlenen kriterler kapsamında alınıyordu.
‘AMELİYATTA İP KOPTU’
Şimdi ise büyük miktarlarda alım yapan komisyonlar ‘ucuz’ diye kalitesiz malzemeleri seçip hastanelere gönderince, hastalarda hayati riskler oluşmaya başladı. SÖZCÜ’ye konuşan hekimler, sağlık için uygun olmayan kalitesiz malzemeler nedeniyle hastaların tedavi süreçlerinin uzadığını ve enfeksiyona maruz kaldığını bildirdiler. Her türlü sağlık malzemesini hekimlerin seçmesi gerektiğini belirttiler. Firmaların fiyat rekabetine uyum sağlamak için en kalitesiz malzemelerle teklif verdiğini söylediler.
Kalitesiz malzeme yüzünden hastanelerde yaşanan sorunlara örnekler de veren hekimler şunları söyledi: “Tiroid ameliyatı yaparken ip koptu, hayati risk oluştu. Katatör ölçüsü alırken hasta kötü malzemeden alerji oldu, uzun süre tedavisi için uğraştık. Yaptığımız diş dolgusu düşüyor, diş sıkma apereleri aşırı ince, ilk sıkmada kırılıp dağılıyor. Neşterler kesmiyor, protezler çalışmıyor, katerler damar içinde kırılıyor, stent ve kalp kapakları damar ve kalbe uymuyor, maskeler, suni solunum cihazları hastada komplikasyona yol açıyor, yatağa bağımlı hale getiriyor.”
Sözcü
İmamoğlu cezaevinden Le Monde'a yazdı: Yargı sürecini ve diplomasının iptal edilme sebebini anlattı20 izlenme
Özgür Özel'den Aziz İhsan Aktaş iddianamesi' tepkisi! "Yazıklar olsun iftiralarına! Yeter, düş yakamızdan!"13 izlenme
Radar cezaları iptal edilecek mi? AKP'den açıklama geldi17 izlenme
İmamoğlu’ndan 1 milyon 100 bin metrekarelik yeşil alan projesi141 izlenme
Sen misin rektörün kızını sınavda kazandırmayan? Rektör, kızı sınavı kazanamayınca ortalığı birbirine kattı!55 izlenme
MetroPoll anketinden Erdoğan'a kötü haber59 izlenme
Pandemi kahramanları73 izlenme
Atatürk'ü kimse böyle anlatmadı133 izlenme
Adres yine tanıdık! TÜİK'in 32 milyonluk ihalesi AKP’li isme gitti
Hizbullah tetikçilerinin tahliyesinde Adalet Bakanlığı parmağı
Hayrettin Karaman'ın skandal 'fetva'sına suç duyurusu!
Evladı tekrar cezaevine gönderilen Murat Çalık'ın annesi gözyaşlarına boğuldu: "Bir üçüncüsüne kalbim dayanmaz"