Samsun Sağlık İl Müdürlüğü, kurum içinde müdür ve sağlık yöneticileri sözleşmeleri imzalanmasının ardından atamaları da gerçekleştirdi. Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç tarafından yapılan atamalara ise ise sağlık çalışanları tepki gösterdi.
Atamalarda en çok dikkat çeken ise Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde şoför kadrosunda çalışan H.V., yapılan atamayla aynı hastaneye müdür yardımcısı yapılması oldu. H.V.’nin hastanesindeki kadro unvanı şoförken 58/TKHB sözleşme unvanı müdür yardımcısı olarak değişti.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç
Hastane personeli ise yapılan atamadan dolayı şaşkına döndü. Öte yandan yapılan diğer atamalardan da kentte bulunan bütün hastanelerdeki sağlık çalışanlarının bir çoğunun rahatsız olduğu ileri sürüldü.
“LİYAKATE DEĞİL SENDİKA VE PARTİYE BAKILIYOR”
Samsun Tabipler Odası Başkanı Funda Furtun ise yapılan atamaya tepki göstererek, “Son yıllarda yapılan atamalarda liyakate değil de hangi siyasi partiye ve hangi sendikaya üye olduğuna bakılıyor. Bu atamada onlardan biri. Tamamen siyasi bir atama olarak düşünüyorum” dedi.
Şoförü hastane müdür yardımcısı yapan Sağlık İl Müdürü Oruç, Şubat ayında da coronaya yakalanmış ve tedavi için özel uçak ile Ankara’ya gittiği için tepki çekmişti.
Milyonlarca dolarlık jetten devlet yurdundaki ranzaya90 izlenme
Dalaman'daki otel sahibinin Meclis tutanaklarında yer alan ifadesi 'Erdoğan 14 Temmuz'da otelden ayrıldı!'83 izlenme
10 aylık bebeğin Atatürk sevgisi yürekleri ısıttı262 izlenme
Cem Yılmaz, AKP'lilerin olaylar karşısındaki tavırlarını mükemmel anlatmış !32373 izlenme
Tarikatçılar istismarcı şeyhe sahip çıktı!44 izlenme
Yenidoğan savcısına tehdit davasında karar açıklandı10 izlenme
MSB o görüntüleri paylaştı: Suriye'nin kuzeyindeki terör hedefleri böyle vuruldu!39 izlenme
Muğla'da orman yangını! Ekipler Köyceğiz'de alevlere müdahale ederken, Milas’ta iki noktada orman yangını çıktı!11 izlenme
'TBMM'de Netflix yasağı başladı' iddiası!
Milyarlar havaya uçtu: “Bir yüzükle yola çıkanlar bugün filoyla geziyor”
İmamoğlu, seçim zaferini Economist'te yazdı: "Siyasi dinamiklerde değişimin işareti"
TÜGVA skandalına bir yenisi eklendi: İl Temsilcisi vali ile sürtüşme yaşamış, valiyi görevden aldırmak istemiş!