Cumhuriyet’in 95. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim 2018 günü Türkiye, KKTC ve yurtdışındaki temsilciliklerde coşkulu törenlerle kutlandı. Afrika ülkesi Uganda’nın başkenti Kampala’daki Büyükelçiliğimiz ise skandal bir törene imza attı. 2010 yılında açılan Uganda Kampala Büyükelçiliği’nde 5 yıldır görev yapan Büyükelçi Sedef Yavuzalp’in evsahibi olduğu resepsiyona Ugandalı bakan, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Ancak resepsiyona Türk büyükelçi ve Büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler damga vurdu.
Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Yavuzalp resepsiyonda Yunan mitolojisindeki Tanrıça Helen’i çağrıştıran bir kıyafet tercih ederken, katibin kıyafeti ise Yunan mitolojisinde tanrıların kralı olan Zeus’u çağrıştırdı. Büyükelçi ve katibin milli bayramda ev sahibi olarak verdikleri resepsiyonda Yunan kültürüne yönelik kıyafetleri tercih etmeleri eleştiri konusu oldu.

Yavuzalp’ın resepsiyonda giydiği kıyafetin fotoğrafları Uganda Parlamentosu’nun resmi Twitter hesabında da paylaşıldı.
BEŞ YILDIR UGANDA’DA GÖREV YAPIYOR
Türkiye’nin Uganda’nın başkenti Kampala’daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp (52) tecrübeli bir diplomat… Ürdün Amman’da doğan Yavuzalp, T.E.D. Ankara Koleji ve Paris Amerikan Üniversitesi’ni yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Brüksel Hür Üniversitesi’nden de şeref derecesi aldı. Belçika, Kazakistan ve Danimarka’daki Türkiye Büyükelçiliklerinde katip, başkonsolos ve müsteşar olarak görev yaptı. 15 Kasım 2013’de Uganda Kampala Büyükelçiliği’ne atandı. Dışişleri Bakanlığı’nda da Afrika Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Ressam da olan Yavuzalp, mozaik resim tekniğini kullanarak yaptığı eserlerle sergiler de açtı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bazı basınyayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntülere dair, söz konusu fotoğraflar tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede Büyükelçi geri çağırılmıştır” ifadelerini kullandı.
http://halktv.com.tr/helenkatibibuyukelcigericagrildi344910
CHP’den AKP’ye geçen başkanın gizli hesabı ortaya çıktı!6 izlenme
TOKİ mağdurları sokağa çıktı: '5 yıl geçti evler yapılmadı, ödemeler 20 bine çıktı'29 izlenme
Albayrak: 'Ekonomimizi Suriyeliler Etkiledi'225 izlenme
‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’97 izlenme
'CHP otobüsü' için hem İçişleri hem Emniyet harekete geçti!26 izlenme
Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu'na verildi17 izlenme
İBB'nin '5 Bin Yeni Taksi projesini destekliyor musunuz?' anketi sonuçlandı107 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar diploma yerine onu paylaştı494 izlenme
Sanatçılardan imza kampanyası: İsmail Kahraman istifa
Dostu da düşmanı da artık iyi tanımak gerek
Gericiden, Milli Piyango sırasındakilere karşı tepki çeken sözler! ‘Bu kuyruktan çıkalım, Allah’ımızı sevindirelim’
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali için Suudi kazığı!