Konya Selçuk Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümüne profesör alımı için verdiği ilanda “Özel Şart” kategorisine “Koyunlar üzerine alerjik testlerde çalışmış olması” maddesini koyması tartışmalara yol açtı.
Sözcü’den Mehmet Ali Kayacı’nın haberine göre; Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alımlarını için ilan vererek şu ifadeleri kullandı: “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İle İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır”
Rektörlüğün açtığı “Halk Sağlığı Hemşireliği” ilanında alınacak profesör için bir de “Doçentliğini Veteriner Mikrobiyoloji bilim alanından almış olmak, C.pseudotuberculosis’in Allerjik Deri Testi ile teşhisi üzerinde çalışma yapmış olmak” şartı koşulduğu görüldü.
Tıp terimi olarak C.pseudotuberculosis, koyun ve keçilerin deri altlarında ortaya çıkan mikroorganizmalar için kullanılıyor. Bu mikroorganizmalar hayvanlarda çeşitli hastalıkların oluşmasına neden oluyor. Yani, hayvan sağlığı konusunda yetişmiş bir akademisyen, insan sağlığı konusunda hemşire yetiştirmesi gereken bir bölümde görev yapabilecek.
REKTÖR ÖĞRENCİLERİ SOSYAL MEDYADAN ENGELLEDİ
Öğrenci Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak “Hemşirelik bilim alanında mezun olmamış herhangi bir uzmanın genç tohumları yeşertemeyeceğini biliyoruz. Verilen ilanın geri çekilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgi bir açıklama yapmayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin öğrencilerin kendisini sosyal medyadan eleştirmesi üzerine çareyi onları engellemekte buldu.
https://www.abcgazetesi.com/egitim/hemsirelikbolumuneprofesoralimiicinilgincsart/haber116674