Home
20 Aralık 2024 ( 17 izlenme )
Reklamlar

Her şeyle ilgilenen bakan öğretmenlerin maaşını ödemeyi unuttu


100 bin ücretli öğretmenin Kasım ayı ders ücretleri “ödenek olmadığı” gerekçesiyle 20 gündür ödenmiyor.


Her ayın 1’i ile 5’i arasında ders ücretleri yatırılan ücretli öğretmenler çalıştıkları okulların bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerini aradıklarında “Ücretli öğretmenler için ödenek gelmediğinden ödeme yapılmamıştır. Ödenekler geldiği zaman en kısa sürede ödeme yapılacaktır” cevabıyla karşılaşıyor.

"ÖĞRETMENLERE ÖDENEK YOK, SÖYLEME GELİNCE BÜTÇE REKORU"

Eğitimİş Sendikası da Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki göstererek “Öğretmenlere ödenek yok, söyleme gelince bütçe rekoru!” başlıklı bir açıklama yaptı.

"Güvencesiz ve modern kölelik koşullarına mahkum edilen ücretli öğretmenlere reva görülen bu durum, sadece bir yönetim zafiyeti değil, aynı zamanda insan hakları ihlalidir" diyen sendika, "Her fırsatta eğitime en büyük bütçeyi ayırdık diye övünen MEB, emeğini sömürdüğü 100 bine yakın ücretli öğretmenin maaşını hala neden ödeyememektedir?" diye sordu.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Vatandaştan ‘büyüme’ rakamına tepki: "Gariban büyüyemedi, daha da küçüldü" İsmailağa'nın önde gelen şeyhinin kızından korkunç itiraflar! "6 yaşında evlendirildim, 7 yaşında tecavüze uğradım" Gazeteci Sedef Kabaş hakkında tahliye kararı! THY’de Mortgage skandalı iddiası: "Yakalanıp atılanlar var"