Onursal başkanının 6 yaşındaki kızını evlendirmesine ilişkin açıklama yapan Hiranur Vakfı, olayın aile içinde bir vaka olduğunu savundu. Vakıf açıklamasında ‘hukuk sistemine’ güvendiğine dikkat çekti.
Hiranur Vakfı onursal başkanının 6 yaşındaki kızını evlendirmesi ve istismarına yol açmasıyla ilgili vakıftan açıklama geldi. Vakıftan yapılan açıklamada olayın aile içi bir vaka olduğu ve hukuk sistemine güvenildiği belirtildi. Açıklamada Yusuf Ziya Gümüşel’in isminin geçtiği metinlerin siteden neden çıkarıldığına ise değinilmedi.
Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, vakfın açıklaması şöyle:
“BirGün gazetesinde vakfımızın ismi zikredilerek verilen haberin içeriğinde yer alan ve mahkemelere intikal etmiş konu ile kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Süreci devam eden bir davanın iddianamesinde yer alan suçlamalar dava sonuçlanmadan sadece iddiadan ibarettir. Vakıf yönetimi olarak dava sürecini takip edeceğiz. Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava üzerinden bir kurumu karalamaya çalışmak ve İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmak en hafif tabirle kötü niyettir. Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah'ın izniyle faaliyetlerimize aynı inanç ve azimle devam edeceğiz.”
Neden Esenyurt seçildi? Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Kılıç açıkladı43 izlenme
Zehra Kınık’ın isteği acılı anneyi çileden çıkardı! “Oğlum gitti, canı gitti, sen eğitimini dert ediyorsun. Bu kadar vicdansız olamazsın”33 izlenme
O maddeler iptal edilecek mi? Seçim için kritik karar250 izlenme
AKP'nin iddiası kalmadı! Ne dedilerse tek tek çöktü!78 izlenme
RTE'yi peygamber yapan şuursuzlar bitmiyor 'Hz Muhammed'e ismiyle hitap edilmiyordu sayın cumhurbaşkanımıza da ismiyle hitap edemezsiniz !'1130 izlenme
CHP olağanüstü kurultay kararı aldı29 izlenme
Çağlayan Adliyesi’nde 'yoksulluk' isyanı! Gözyaşları içinde cebindeki 60 TL’yi gösterdi 'Ben bu parayla nasıl yaşayayım. Ne yapayım, kendimi mi yakayım. Ölmüşüm zaten. Bu memlekette adalet yok mu!'100 izlenme
AKP'li kadınlar, AKP etkinliğine katılmak istemeyen başka bir kadına evinin içinde saldırdı !377 izlenme