Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Hırsız AKP, işbirlikçi YSK’ sol ganı atan kadınlar
hakkında, sloganda suç unsuru olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
16 Nisan referandumu sonuçlarına itiraz için Ankara’da yapılan basın açıklaması sırasında, “Hırsız AKP, İşbirlikçi YSK” sloganı atan kadınlar hakkında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, kadınların attığı sloganın suç unsuru barındırmadığına vurgu yaparak, takipsizlik kararı verdi.
Sakarya Caddesi’nde 18 Nisan 2017’de toplanan bir grup kadın, referandum sonuçlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında, “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK” şeklinde slogan atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurusu üzerine 3 kadın hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda verilen kararda, bu sloganın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Alenen Aşağılama” niteliğinde değerlendirilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekildi. Ancak, bu slogana benzer nitelikte olan daha önce yapılan bir soruşturmanın konusu olan “Hırsız, Katil AKP” sloganı için Adalet Bakanlığı’nın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Alenen Aşağılama” suçunun şartlarının gerçekleşmediği gerekçesiyle soruşturma izin vermediğinin altı çizildi.
Aşağılama suçu da yok
Şüphelilerin avukatlarından Sercan Aran, müvekkillerinin attığı sloganın düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesinin doğru bir karar olduğunu savunarak, “Biz bugüne kadar birçok dosyada AKP’nin bir siyasi parti olduğunu, AKP’nin herhangi bir siyasi parti gibi eleştirilebileceğini, bunun da ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettik. Ancak iktidar partisi olan AKP’ye yönelik eleştiriler ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni Alenen Aşağılamak’ suçu kapsamında değerlendirilerek davalar açıldı. Bu karar her ne kadar Adalet Bakanlığı’nın görüşüne dayanmakla aslında bu AKP’ye hırsız demenin ve YSK’yi eleştirmenin ifade hürriyeti kapsamında kaldığını göstermektedir” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/883707/_Hirsiz_AKP__suc_degil...__Hirsiz_AKP__isbirlikci_YSK__slogani_atan_kadinlara_takipsizlik.html
Zühtü Arslan dahi Sedat Peker'in ifşa ettiği isimlerin yargılanmamasına isyan etti!44 izlenme
Narin'e veda: Köyünde defnedildi25 izlenme
Diyanet arşivi iyi temizleyememiş!58 izlenme
'Atatürk' filmi Mustafa'ya Avrupa'da engelleme! Filmin yapımcısı açıkladı: "Ermeni lobisinin saldırısı..."30 izlenme
CHP'li Özel'den EYT tepkisi: "Kış geçer kurt yediği ayazı unutmazmış, EYT'liler unutmaz"38 izlenme
CHP'li Belediye Başkanlarından 'Beşiktaş' çıkarması: Hepsi desteğe gidiyor20 izlenme
Gurbetteki işçiye kölelik yolu34 izlenme
Özgür Demirtaş'tan "10 yıl içinde uçan taksiler göreceğiz" diyen Bakan Karaismailoğlu'na olay cevap37 izlenme
2021'in ilk anket sonuçları açıklandı! “Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusundan Cumhur İttifakı'na şok cevap çıktı!
'BTK uyardı, cevap gelmedi' iddiası: Instagram'ın ardından sıra Telegram'da mı?
Ayvalık kızgın: Tabiat parkında bulunan koylar ihaleye çıkarılıyor
Fizikçi ve sağlıkçı kültür dersi veriyor