HKP suç duyurusunda savcıların re’sen oluşan suçlara karşı harekete geçmediğini de dile getirerek, “Maalesef, şimdiye kadar Cumhuriyeti, Anayasa’yı ve Hukukun Üstünlüğünü korumak ve kollamakla görevli hiçbir Cumhuriyet Savcısı bu kişiler hakkında soruşturma başlatmamış, başlatamamıştır. Suçtan haberdar olduğu anda re’sen soruşturma başlatması gereken Cumhuriyet Savcıları maalesef yasal görevlerini yerine getirmemektedir” ifadelerini kullandı.
Suç duyurusunun devamında şu ifadeler kullanıldı:
“Yani yasama ve yürütme organlarının başında bulunan bu kişilerin sanki “suç işleme özgürlükleri” varmış gibi, her gün Anayasayı ve yasaları ihlal etmeleri görmezden gelinmektedir. Yine, tüm bu gelişmeler işlenen anayasal suçlar karşısında demokratik hukuk devletini ve hukukun üstünlüğünü savunması gereken kurumlar ve kuruluşlar suskundur. Hukuk Fakültelerinin Dekanları, Anayasa Hukukçuları, Kamu Hukukçuları, Siyaset Bilimciler suskundur.
Bu nedenle HKP olarak tarihsel bir sorumluluğu yerine getirmekteyiz. Bugünler mutlaka geçecek ve bütün suçlular gerçekten bağımsız mahkemeler önünde hesap verecek. Buna inancımız tamdır.”
https://odatv.com/binaliyildirimhakkindasucduyurusu10011937.html
İBB soruşturmasında bir isim daha itirafçı oldu16 izlenme
Ali Koç ve Dursun Özbek'ten tokat gibi sözler! 'Atatürk yoksa Türkiye yok! Biz de yokuz...'26 izlenme
Uraloğlu sinyali verdi: Discord'dan sonra sıra twitch’te mi?18 izlenme
Kürsüye çıktığına pişman oldu: Kaç paraya sattın? Rezil, haramzade...26 izlenme
AKP’de sular durulmuyor! Eski vekil de saf değiştirdi!173 izlenme
PKK'dan sonra AKP'li isim de Lozan'ı hedef aldı!27 izlenme
Bakanın şirketine 150 milyon dolar piyango vurdu19 izlenme
Atatürk’e hakaret eden yazara suç duyurusu!92 izlenme