Marmaris'in İçmeler mahallesine bağlı Kızılbük koyunda 36 yıl önce başlayan inşaat, yıllardır tartışmalara, çevrecilerin protestolarına ve yargı süreçlerine konu oldu. DW Türkçe'ye bilgi veren Marmaris Kent Konseyi, inşaatın Haziran ayında belediye tarafından durdurulmasına rağmen valilik izniyle devam ettiğini açıkladı.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin yürüttüğü "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi,"turistik bölgelerde uygulanan 15 Mayıs ve 15 Ekim tarihlerindeki inşaat yasağına uymadığı" gerekçesiyle Haziran ayında durdurulmuştu. Ancak çevreciler, inşaatın valilikten alınan özel izinle sürdürüldüğünü ortaya çıkardı.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sinpaş, sahibi olduğu "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi" ile bir kısmı Kızılbük Milli Parkı'nı da içeren bir alanda, bin 318 lüks devre mülk ünitesi ve 206 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir otel, Termal SPA, Wellness Park, Kongre Merkezi, AVM, 10.500 m² büyüklüğünde devasa bir Aqua & Macera Park ve sağlıklı yaşam merkezi yapmayı planlıyor.
Kaynak:DW Türkçe
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 4.217 yeni vaka tespit edilirken, 23 kişi hayatını kaybetti, 16.561 kişi sağlığına kavuştu!48 izlenme
Veliler isyanda! Kalem, silgi, defter ve kalemtıraşa yüzde 150'ye ulaşan oranda zam geldi!37 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere verdiği müjdeli haber Ali Babacan'ı hayli üzdü: Kahroluyorum30 izlenme
Bir AKP eseri daha: Antalya'ya gelen Rus bir sitede 80 tane daire alıp sadece Ruslara kiralamaya başladı37 izlenme
AKP’li belediye Iraklı Türkmenlerin deprem yardımını seçim paketi olarak dağıttı22 izlenme
Çift maaş alan milletvekili sayısını açıkladı: Bir de teklifte bulundu6 izlenme
AKP'nin % 90 oy aldığı yerde vatandaşlar isyan etti 'Bu verdiğimiz oyların ızdırabı, ızdırabı ! Verdiğimiz oylar haram olsun !'221 izlenme
TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı28 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 23.759 yeni vaka tespit edildi, 25.103 kişi sağlığına kavuşurken, 192 kişi hayatını kaybetti!
Kemal Sunal 78 yaşında!
Protesto edilince çark etti! 'Tükürmek gibi bir söylemim olmadı... Ben sanatçıyım'
AKP’linin eşi belediyeye sınavsız müdür yapıldı! "Torpil, adam kayırma yok. Çevresi geniş!"