‘SEÇİM BİTTİ, İNDİRİM DE BİTTİ SADECE OY AVCILIĞI YAPIYORLAR’
Hükümetin 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasını 1 Mayıs'ta sonlandırma kararına, emekli ve esnaftan büyük tepki geldi. Vatandaşlar, uygulamanın devam etmesini ve doğal gaz fiyatlarında indirim yapılmasını istiyor.
Emekli bir vatandaş, tepkisini "Bunların hepsi hikaye. İç siyasete dönük, seni beni kandırmak için. Sadece oy avcılığı, başka bir şey yok" şeklinde dile getirdi. Ankara'da yaşayanlar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki seçimlerden önce duyurduğu 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs 2024'te sona erecek olmasına tepki gösterdi.
Ücretsiz doğal gaz uygulamasının devam etmesini isteyen vatandaşlar, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları ve beklentilerini dile getirdi. İktidarın vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen emekli bir vatandaş, "Onların hepsi hikaye. İç siyasete dönük, seni beni kandırmak için. Sadece oy avcılığı, başka bir şey yok" diye konuştu. Ücretsiz doğal gaz uygulamasının devam etmesi gerektiğini belirten bir başka vatandaş ise "Zaten zor geçiniyoruz. Çocuklarımızı okutuyoruz. Ekonomik olarak çok çile çekiyoruz" dedi.
AKP iktidarının geçmişte yaptığı reformları hatırlatan bir emekli, "Güncelleme katsayıları yüzde 80'lerden yüzde 35'e kadar düştü. Emekli olan insanlar maaşlarını katsayıya göre alıyor. Her ay memur emeklisinin 12-13 bin lirası, işçi emeklisinin ise 9-10 bin lirası kesiliyor. Bu kul hakkıdır, bunu yapmamaları lazım. Allah hesabını sorar" ifadelerini kullandı.
Doğal gaza zam gelme ihtimaliyle ilgili endişelerini dile getiren bir diğer emekli, "Emekliler çoğu zaman faturalarını ödemekte zorlanıyor. Bakalım petrol metrol buluyorlar. İnşallah zam gelmez" şeklinde konuştu. Uygulamanın uzatılmasını isteyen bir başka emekli ise "Milletimiz için iyi olur. Birçok emeklimiz için çok faydalı olur. Ekonomiden dolayı insanlar çöküntü içerisinde" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl yaptığı açıklamada, 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının bir yıl boyunca devam edeceği duyurulmuştu.
Yeni kriz kapıda! Hollanda’dan flaş 24 Haziran çağrısı!
Dolar daha ne kadar yükselecek? Ekonomi battı mı? Yurttaş ne yapmalı?
Suudi Arabistan, Türkiye'nin 6 milyarına mı çöktü?
Cem Küçük'ün 'Almanya'da domatesin 20 Euro olduğu ve herkesin bunu konuştuğu' yönündeki iddiasını Haber 240 yazarı İlker Yıldız yerinde test etti!
Diyanet’i sarsan olay: İmamlar imamları dolandırdı
Halk Sağlığı Uzmanları Derneği 'Türkiye’de salgın tablosu endişe verici!'
İktidar saraya, yandaş ise ranta doymuyor
Yarım kilo baklava almak bile hayal oldu
Rekabet Kurumu'ndan 11 firmaya ağır ceza! Bir araya gelip et fiyatlarını artırdıkları tespit edildi
Dilek İmamoğlu'ndan sert sözler: "Tarifsiz bir utanç içindeyim"