‘SEÇİM BİTTİ, İNDİRİM DE BİTTİ SADECE OY AVCILIĞI YAPIYORLAR’
Hükümetin 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasını 1 Mayıs'ta sonlandırma kararına, emekli ve esnaftan büyük tepki geldi. Vatandaşlar, uygulamanın devam etmesini ve doğal gaz fiyatlarında indirim yapılmasını istiyor.
Emekli bir vatandaş, tepkisini "Bunların hepsi hikaye. İç siyasete dönük, seni beni kandırmak için. Sadece oy avcılığı, başka bir şey yok" şeklinde dile getirdi. Ankara'da yaşayanlar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki seçimlerden önce duyurduğu 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs 2024'te sona erecek olmasına tepki gösterdi.
Ücretsiz doğal gaz uygulamasının devam etmesini isteyen vatandaşlar, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları ve beklentilerini dile getirdi. İktidarın vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen emekli bir vatandaş, "Onların hepsi hikaye. İç siyasete dönük, seni beni kandırmak için. Sadece oy avcılığı, başka bir şey yok" diye konuştu. Ücretsiz doğal gaz uygulamasının devam etmesi gerektiğini belirten bir başka vatandaş ise "Zaten zor geçiniyoruz. Çocuklarımızı okutuyoruz. Ekonomik olarak çok çile çekiyoruz" dedi.
AKP iktidarının geçmişte yaptığı reformları hatırlatan bir emekli, "Güncelleme katsayıları yüzde 80'lerden yüzde 35'e kadar düştü. Emekli olan insanlar maaşlarını katsayıya göre alıyor. Her ay memur emeklisinin 12-13 bin lirası, işçi emeklisinin ise 9-10 bin lirası kesiliyor. Bu kul hakkıdır, bunu yapmamaları lazım. Allah hesabını sorar" ifadelerini kullandı.
Doğal gaza zam gelme ihtimaliyle ilgili endişelerini dile getiren bir diğer emekli, "Emekliler çoğu zaman faturalarını ödemekte zorlanıyor. Bakalım petrol metrol buluyorlar. İnşallah zam gelmez" şeklinde konuştu. Uygulamanın uzatılmasını isteyen bir başka emekli ise "Milletimiz için iyi olur. Birçok emeklimiz için çok faydalı olur. Ekonomiden dolayı insanlar çöküntü içerisinde" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl yaptığı açıklamada, 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının bir yıl boyunca devam edeceği duyurulmuştu.
SONAR'ın son anketi: Erdoğan’ın ikinci turda da seçilmesi çok zor!
Uzmanlar anlattı: Dolarda yükseliş sürecek mi?
Konut fiyatları bir günde ani yükselişten sonra, Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyatları gözden geçirmek için harekete geçti.
İsrail, Yemen’i vurdu! Ölü ve yaralılar var
Kavakçı’nın İBB’den aldığı burs TBMM gündeminde
Depremin simgesi Ebrar Sitesi bilirkişi raporunda skandal: Enkaz hızla kaldırılınca bilirkişi raporu yapılamadı
İster inanın ister inanmayın: Egemen Bağış'a bakın ne ödülü verildi?
Kıymetli mülkleri alıp park ve yol verdiler! SGK’da 56 milyon TL açık!
Muharrem İnce'den sürpriz
'Çav Bella' davasında CHP'li Banu Özdemir hakkında ikinci kez beraat kararı verildi!
Ne ahtapotmuş! Ergenekon'dan İBB'ye şimdi de Erdoğan'ın dilinde
Uğur Dündar Sezgin Baran Korkmaz ile konuşup, herkesin merak ettiği 12 kişilik listeyi sordu!
YSK Başkanı Yener duyurdu: "4 yerde seçim yenilenecek"
Son ankette birinci parti bir kez daha değişti: Kafa kafaya yarış