2004 yılı yerel seçimleri ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atanan Mehmet İhsan Şimşek, 2012 tarihinde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı görevine getirildi. Şimşek, Okmeydanı Okçular Tekkesi bünyesinde kurulan Okçular Vakfı'nın da mütevelli heyetinde bulunuyor.
7 yıldır İBB'de Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yapan Şimşek, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından görevinden istifa etti. Mehmet İhsan Şimşek, İBB'nin en çok tartışılan şirketlerinden İSPARK A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Şimşek, İTO kayıtlarına göre hala İSPARK'taki görevine devam ediyor.
“ŞİRKETLERDEN İSTİFA ETMİYORLAR”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'den istifa eden yöneticilerin Büyükşehire bağlı iştirak şirketlerindeki görevlerini bırakmadıklarını bu yüzden yönetimlerin yenilenemediğini söylemişti. İmamoğlu, “Orada (iştiraklerde) yüzde 100 sorumluluk sahibi olabilmiş değilim. Niye? Oradaki yöneticiler ısrarla diyorlar ki ‘biz gitmeyiz.' Bu bakımdan bence çok etik davranılmıyor. 35 milyara yakın iştirakler bütçesi var. O bütçeleri yönetebilmemiz için oradaki yönetim kurullarına insanları atamamız lazım bizim. Görevlendirmemiz lazım. Orada genel kurulların yapılması lazım” demişti.
PEŞ PEŞE İSTİFA ETMİŞLERDİ
Ekrem İmamoğlu’nun ilk mesai günü olan 28 Haziran’da İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan ortak bir açıklama yaparak kendi istekleri ile görevlerini bıraktıklarını duyurmuşlardı. Metro İstanbul A.Ş Genel Müdürü Kasım Kutlu ile “Ekrem İmamoğlu’nu belediye başkanı olarak kabul etmiyorum” diyen İSPARK Marina Bakım ve Onarım Şefi Hüseyin Hacıoğlu da görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ibbparkbahceveyesilalanlardairebaskaniistifaetti5223270/
Karaciğer Yağlanması Hangi Sorunlara Yol Açıyor?39 izlenme
Şimşek'le dış borç 100 milyar dolar arttı19 izlenme
Yandaş ünlüler birbirine girdi22 izlenme
Onur Şener cinayeti davası: 'Sanatçı değil şarkıcı' savunması63 izlenme
Sokak röportajında isyan eden vatandaş gözyaşlarını tutamadı 'Ben açım, bana sahip çık Suriye'ye değil!'54 izlenme
Akılalmaz olay! Yanlış partiye oy verince parmağını kesti!99 izlenme
Husiler 'Demir Kubbe’yi İHA ile delip Tel Aviv’i vurdu!39 izlenme
MHP'den CHP'ye geçti: Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesi! Gizli çalışanlar var39 izlenme
Polis baskınına uğrayan atık işçilerinden Emine Erdoğan iddiası!
Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt: "Emekliyi tabuta sokmaya utanmıyor, tabutu Meclis’e sokmaya utanıyor. Siz emeklinin kanını emen vampirlersiniz, vampirler!"
S.Arabistanda mini etekli video paylaşan kadın gözaltına alındı, yoğun tepki gelince serbest bırakıldı !
İdlib'deki mültecilerin faturasını yurttaş cebinden ödüyor!