Sel felaketinin vurduğu Batı Karadeniz Bölgesi'nde can kaybı sayısı her geçen saat artıyor.
Son açıklanan sayılara göre 58 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Kayıp 76 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
İBB heyeti de selin vurduğu Karadeniz Bölgesi'ne gitti
Selde en büyük kaybın meydana geldiği noktalarda incelemelerde bulunan heyette yer alan CHP'li İBB Meclis Üyesi Fatoş Hamzalı, bölgedeki durumu, ''Ayancık ve Bozkurt ilçelerindeki durum çok ağır'' sözleri ile ifade etti.
Bölgede elektrik ve su sıkıntısı yaşandığını belirten Hamzalı, ''Diğer bölgeler bu iki ilçeye göre daha az hasar almalarına rağmen su ve elektrik sıkıntısı yaşıyorlar.
Heyet olarak perşembe gününden bugüne kadar 4 günde 2 il 11 ilçe ve 2 köy dolaştık'' ifadelerini kullandı.
CHP'li Meclis Üyesi, İBB'nin yolladığı konvoy ve yardımların ilk günlerde bölgeye alınmadığını ancak derneklerin Bozkurt Meydan'a alındığını söyledi.
Hamzalı, ''İlk dikkatimizi çeken ağırlıklı olarak derneklerin Bozkurt Meydan'a alındığı ama İBB yardım araç ve konvoylarının alınmadığı oldu. Sonraki günlerde bu sorumu çözüldü ama böylesi büyük bir felakette siyasi davranmak ne kadar doğru ve etik bu tartışmalıdır'' diye konuştu.
Selden en fazla etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki durumu aktaran Hamzalı, 500 civarı kayıp ihbarı olduğunu, ''Bozkurt ilçesi tamamen yok olmuş durumda.
Sel felaketinin yaşandığı bölgede toplam kayıp kişi sayısının halkın beyanına göre 500 civarı kayıp ihbarı olduğu bilgisini edindik. Özellikle Bozkurt’ta halkın hiçbir şeyi kalmamış durumda. Azdavay'da 50 ailenin evi afetten zarar görmüş durumda.
Çatalzeytin ilçesinde köprü çökmesi nedeniyle ilçenin iki yakası arası bağlantı koptuğu için cenazelerin kaldırılamadığı bilgisini aldık'' sözleriyle dile getirdi.
Bozkurt'ta patladığı ifade edilen HES'e ilişkin de konuşan CHP Meclis Üyesi, şunları söyledi: ''Bozkurt bölgesinde konuştuğumuz halk HES kapağının geç açıldığını ve vatandaşa duyuruda geç kalındığı söyleniyor. Anonsla birlikte arabalarını almak için dışarı çıkan vatandaşlar kısa sürede gelen sel sularına kapılıyor.
Ama feleketi tetikleyen kaçak tomruk depoları ve dere yatağına yapılan kontrolsüz yapılaşma. Dere yatağının daraltılması da önemli neden.''
Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bölgedeki faaliyetlerine ilişkin sorularımı yanıtlayan Hamzalı, şunları söyledi: ''Talep ve ihtiyaca göre sayı artmakla birlikte bugün itibariyle 202 personel 130 araç afet bölgesinde. Ayrıca su, sıcak yemek, temel ihtiyaç maddeleri gibi lojistik destekler. Yine iİBB'nin üst düzey yöneticileri bölgede bizzat görev yapıp koordinasyonu sağlamaktadır.
Yine Cumhuriyet Halk Parti'li Büyükşehir ve ilçe belediyeleri alanda çalışmaları sürdürüyorlar.''