İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla başlattığı kira yardımında güncellemeye gitti.
Hızlı Tarama Yöntemi ile en riskli grupta olduğunu tespit ettiği binalar için yaptığı kentsel dönüşüm kira yardımları yüzde 55 artırıldı. İBB Encümeninden geçen karara göre İstanbul’da ikamet eden maliklere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımı 7 bin TL’ye çıkarıldı. Kiracılara 12 ay boyunca sağlanan aylık 4.500 TL yardım da yine 7 bin TL’ye çıkarıldı. Binada ikamet etmeyen maliklere ise 18 ay boyunca aylık 3 bin TL tutarındaki yardım yüzde 50 artırıldı ve 4 bin 500 TL’ye çıkarıldı.
İBB’den kira yardımı alanlar aynı zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği kira yardımından da yararlanabilecekler.

İBB yetkisinde bulunan Riskli ve Rezerv Alanlar ile hızlı tarama sonucu kendi kendine çökme ihtimali tespit edilen 1.556 binada yaşayan ve kira yardımından faydalanmak isteyen İstanbullular, riskli yapı tespitinin ardından tahliye ve yıkım işlemlerini tamamlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçe belediyesi üzerinden kira yardımına onay vermesi ile İBB kira yardımına başlayacak.
Tele1
Bir ilde daha toplu ulaşıma zam geldi29 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi’nde tepkiler devam ediyor: Bir istifa daha!76 izlenme
AKP aşı karşıtı mitingi Gezi'ye bağladı! "Bacım... Sana kim tutuşturdu o pankartı?"33 izlenme
Mehmet Okur 'Büyük bir Mustafa Kemal Atatürk hayranıyım'158 izlenme
Yargı geçirmez Ensar!134 izlenme
İstanbul’da sessiz işgal afişleri asıldı: "Ey işgalci, misafirlik vakti geçti memleketine dön"24 izlenme
19 liman 49 yıllığına Katar'a peşkeş çekildi32 izlenme
Binali Yıldırım'ın yeni görevi belli oldu92 izlenme