İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yeni uygulamaya konulan ‘mobil halk ekmek büfeleri’ni, “Her şey reklam için” diyerek eleştirdi.
İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise AKP Grubu’na “Halkın ucuz ekmeğe ulaşması sizi neden rahatsız ediyor” diye sordu.
ANKA’nın haberine göre, İBB Meclis çoğunluğunu kullanarak engelleyen AKP Grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni uygulamaya koyduğu mobil halk ekmek büfelerini de eleştirdi. AKP Gurup Başkanvekili Tevfik Göksu, Mobil Halk Ekmek Büfesi olarak hizmet veren minibüslerin camında İBB yazmasını, reklamcılık şeklinde değerlendirdi. Göksu Halk Ekmek büfeleriyle ilgili olarak özetle şunları söyledi: “Mesele halk ekmeğin İstanbullulara ulaşması mı? İstanbul’un her sokağında bakkal var, hiçbir maliyeti yok, verin bakkallara, dağıtsın ekmeği. Niye vermiyorsunuz? Minibüslere verdiğiniz o 600 bin lirayı da İstanbulluların başka hizmetine kullansanız daha iyi olmaz mı? Ama o zaman 40 arabanın camında İBB yazmayacak. Reklam nasıl olacak? Her şey reklam için.”
İBB Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Halk Ekmek büfeleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bakın Halk Ekmek büfeleriyle ilgili yönetim tarafından (İBB) getirilmiş tekliflerde sizin tarzınız şu: Bu ekmeği kim satacak? Biz de diyoruz kimin sattığından ziyade halkın ucuza ekmek almasını sağlamak zorundayız. İstanbul’un 3’te 2’si ekmeğe ulaşamıyor. Bakın 40 seyyar araçla cumartesi günü İstanbul’da halk ekmek dağıtımı başladı. Ortalama bir araç bin 700 ekmek dağıtıyor. Arnavutköy’e 4 araç, Sultanbeyli’ye 3 araç yollandı, neden biliyor musunuz? Çünkü gelir seviyesi düşük insanların daha fazla olduğu biliniyor. Bu veriler elimizde var. Halkın ucuz ekmeğe ulaşması sizi neden rahatsız ediyor? Yahu reddettiniz. Öneri olarak getirilen sayıyı reddettiniz. Eğer bu Halk Ekmek büfelerinin 30 yıldır kimlere verildiğini öğrenmek istiyorsanız bu konuda ben size yardımcı olabilirim. Bu veriler var elimde, liste olarak.”
Sedat Peker, Süleyman Soylu'ya o suçlar için adres göstererek seslendi: "Niye rahatsız oluyorsunuz?"64 izlenme
Seçil Erzan’ın sildiği mesajlarda yasak aşk ortaya çıktı: Eyvah Candaş, Nuri’yi öğrenmiş55 izlenme
AKP’li Eker’in oğlu ile Yargıtay Başkanı’nın oğluna usulsüz atama!81 izlenme
Bankaların başına AKP'li isimler getirildi!226 izlenme
123 bin yurttaşın doğalgazı, 70 bininin ise elektriği borç nedeniyle kesildi37 izlenme
Bu sefer erkek değil kadın sürücüler tartıştı! Küfürler havada uçuştu27 izlenme
TÜRGEV'e büyük darbe! İBB'yi kaybettiler, yurtlar kapanıyor48 izlenme
O kurumda maaşlar 19 bin liraya çıkacak!184 izlenme
Araba yıkatmak ateş pahası oldu: Vatandaş çareyi buldu
Samandağ’da arazi kamulaştırmasına karşı çıkan vatandaş: "Oğlum 25 yıl Arabistan'da çalıştı o toprağı almak için. Depremde vefat etti. Önce beni oraya gömmeleri lazım"
Kılıçdaroğlu'na 'linç girişimi' davası 21 Haziran'a ertelendi
Antikor Testi Nedir?